Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Διαπραγμάτευση μέχρι τέλους για τα εργασιακά μετά το «όχι» της ΔΗΜΑΡ

Σε αναζήτηση κοινού τόπου


  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Ανοικτό μέχρι την ύστατη ώρα φαίνεται πως θα είναι το θέμα της ψήφισης των εργασιακών, καθώς η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα μέχρι το τέλος, χωρίς να κλείνει την πόρτα της κυβερνητικής συνεργασίας.

Η ΔΗΜΑΡ, όπως αναφέρει το Mega, εκφράζει αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα, ώστε να μην περιληφθούν τα εργασιακά στην συμφωνία.

«Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ επιμένει ομόφωνα και σταθερά στην άρνησή της να αποδεχθεί τις προτάσεις της τρόικα για τις εργασιακές σχέσεις. Απευθυνόμαστε στους Ευρωπαίους εταίρους και τους καλούμε να αποσύρουν τις αξιώσεις της τρόικα που ανατρέπουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων της πατρίδας μας» είπε ο γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής, Σπύρος Λυκούδης.

Την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρα δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην κατάθεση των μέτρων στη Βουλή εντός της επόμενης εβδομάδας.

Κατά πληροφορίες, η ΔΗΜΑΡ πρότεινε είτε να αποσυρθούν τα εργασιακά, είτε να αποσυρθούν προσωρινά έως το τέλος 2013, οπότε θα υπάρξει ούτως ή άλλως επικαιροποίηση του μνημονίου, είτε -τέλος- να έρθουν σε ξεχωριστό άρθρο προκειμένου το κόμμα του κ. Κουβέλη να μπορεί να ψηφίσει «παρών».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε οδηγία να εξαντληθεί κάθε χρονικό περιθώριο συμφωνίας με την ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά μέχρι το αργότερο την Δευτέρα.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ τηρεί στάση αναμονής, διατηρώντας τις δικές του επιφυλάξεις, όπως στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων και της ενημέρωσης της Ολομέλειας της Βουλής.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: