Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη Σαμαράς: Το «όχι» στον φασισμό είναι αιώνιο

Με ένα ταξίδι στην ελληνική ιστορία και αναφορές στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης προσπάθησε ο Αντώνης Σαμαράς να στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα και στο παρελθόν κατάφερε να ξεπεράσει χρεοκοπία, ταπείνωση και διεθνή έλεγχο.

Μιλώντας στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι Ελληνες σήμερα δίνουν αγώνα για να αποτινάξουν τα δεσμά της υπανάπτυξης και της υπερχρέωσης. «Τώρα οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία της χώρας και να σπάσουμε το φαύλο κύκλο της λιτότητας, ώστε να μην έχουμε ανάγκη από μνημόνια και δανειστές» είπε χαρακτηριστικά.

«Οσοι μας είχαν ξεγραμμένους και ένας ένας οι μεγάλοι ηγέτες ποντάρουν σήμερα στην επιτυχία μας», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Θα τα καταφέρουμε αν έχουμε πίστη στις δυνάμεις μας και ενότητα». Ο μόνος εχθρός είναι η διχόνοια. «Σήμερα δεν λείπουν σημάδια διχασμών από εκείνους που ονειρεύονται την καταστροφή», σημείωσε.

Επίσης υπογράμμισε ότι το «όχι» στον φασισμό είναι αιώνιο και ότι ο πατριωτισμός δεν είναι μίσος για όλους τους άλλους.

«Σε 10 χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη και πολύ ισχυρότερη από σήμερα, αν μείνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: