Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ν. Τσούκαλης: Βάρβαρα μέτρα, αλλά διαβατήριο στην αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών...



Την επιμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς στο να μην ψηφίσει τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις επιχείρησε να εξηγήσει μέσω του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του κόμματος Νίκος Τσούκαλης.
«Κεφαλαιώδους ζήτημα για...
μας τα εργασιακά, και προδιαγράφει το κοινωνικό μοντέλο στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούκαλή, η ΔΗΜΑΡ γνωρίζει ότι είναι βάρβαρα τα μέτρα, αλλά όπως εξήγησε, είναι δυστυχώς το διαβατήριο για να συμμετάσχει η χώρα μας στο παιχνίδι της αλλαγής των ευρωπαϊκών συσχετισμών.

«Το θέμα των εργασιακών καλύπτεται πλήρως από το ευρωπαϊκό κεκτημένο» πρόσθεσε.

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μη ρίξουμε την κυβέρνηση, αλλά στα εργασιακά θα εμμείνουμε» τόνισε ο βουλευτής, ζητώντας να υποστηριχθεί η θέση της ΔΗΜΑΡ στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος για τη νέα βελτιωμένη πρόταση της τρόικας στις εργασιακές σχέσεις παραμένει σε εξέλιξη.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος του Προγράμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Χατζησωκράτης τόνισε ότι το βασικό για τη ΔΗΜΑΡ είναι να ισχύσει η καθολικότητα της συλλογικής σύμβασης, που αίρεται με το παρόν νομοσχέδιο, ενώ σε πρώτο πλάνο παραμένουν οι αποζημιώσεις.

Ο κ. Χατζησωκράτης τους διαβεβαίωσε ότι αν τα εργασιακά παραμείνουν ως έχουν στο νομοσχέδιο η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει, ωστόσο διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το κόμμα συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση.

Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει και να καταθέσει άμεσα το πακέτο μέτρων στη Βουλή, παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται και από τους κυβερνητικούς εταίρους, εξέφρασε πάντως νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Διαρκή διαδικασία» χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις με την τρόικα από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενημερώνοντας τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής...

Δεν υπάρχουν σχόλια: