Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις Τρεις συλλήψεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για τις λίστες διαθεσιμότητας



  (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Αθήνα
Αστυνομική επέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, που τελούσε υπό κατάληψη για να μην αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι λίστες διαθεσιμότητας. Η αστυνομία έσπασε την πόρτα του κτιρίου και πραγματοποίησε τρεις συλλήψεις.

Την ίδια ώρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και οι δήμοι εξακολουθούν να μην στέλνουν λίστες με τα ονόματα υπαλλήλων.

Αυτή την ώρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στη Βασ.Σοφίας, ενώ πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Οι καταλήψεις σε δημαρχεία και δημοτικά κτίρια συνεχίζονται έως σήμερα, Τρίτη, ενώ την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης θα προχωρήσουν σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί.

Ειδικά για το δήμο Αθηναίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων αποφάσισε να συνεχίσει και σήμερα, Τρίτη, την κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και να επεκτείνει την κατάληψη και στις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, μέχρι να αναγκασθεί η κυβέρνηση να αναιρέσει το μέτρο της διαθεσιμότητας.

Ουδέν νεώτερον από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πάντως. Το υπουργείο εξακολουθεί να μην δίνει στοιχεία για τη διαθεσιμότητα των 2.000 υπαλλήλων, ενώ η προθεσμία για την αποστολή στοιχείων από τις διευθύνσεις έχει λήξει.

Πάντως, το υπουργείο επανέφερε στο προσκήνιο την απειλή της απαίτησης της τρόικας για 15.000 απολύσεις, προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα υλοποίησης της διαθεσιμότητας 2.000
υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι εντάσσεται στα προαπαιτούμενα μέτρα.
Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: