Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η πρώτη κόντρα, Βενιζέλου-Λοβέρδου...



Η πρώτη αντιπαράθεση Βενιζέλου-Λοβέρδου, οι μεγάλες αντιδράσεις που προκαλούνται από το ενδεχόμενο όχι απλώς να παραμείνει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και να ενισχύσει τη συμμετοχή του, αλλά και... το επικείμενο Συνέδριο αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της σημερινής κοινής συνεδρίασης ΚΟ, Πολιτικής και Οργανωτικής Γραμματείας και άλλων στελεχών της Ιπποκράτους.
Μια συνεδρίαση που σαφώς επηρεάζεται από τις εξελίξεις με το ελληνικό χρέος μετά τις αποφάσεις του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πληροφορίες  , θα αναφερθεί στη νέα πορεία που έχει μπροστά της η συμμαχική κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και στον τρόπο που αυτή θα πρέπει στο εξής να λειτουργεί, χωρίς αναφορά στον ανασχηματισμό και στον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο νέο υπουργικό σχήμα. Αναμένεται, μάλιστα, να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να αποστείλει σαφή μηνύματα σε όσους τον αμφισβητούν στην Ιπποκράτους, επιλέγοντας, πάντως, να μην τραβήξει το σκοινί.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα αμφισβητήσει συνολικά την τακτική του Ευ. Βενιζέλου όλο το χρονικό διάστημα της ηγεσίας του, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να επιθυμεί να τον σπρώξει εκτός κόμματος. Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι ότι ο Ευ. Βενιζέλος δεν συγκάλεσε στη συνεδρίαση μόνο την ΚΟ, όπως είχε ζητήσει ο Α. Λοβέρδος, αλλά και τα – διορισμένα - κομματικά όργανα, ώστε να διαθέτει περισσότερους υποστηρικτές.

Στη συνεδρίαση, ωστόσο, αναμένεται να ακουστούν πολλές φωνές για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, με πολλούς βουλευτές να επιμένουν πως είναι λάθος, καθώς το κόμμα γίνεται «ουρά» του Αντώνη Σαμαρά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και η τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου για το τι σηματοδοτεί η εξέλιξη με το Eurogroup.

Και άνοιγμα στην κεντροαριστερά

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , πάντως, θα απευθύνει άνοιγμα στην κεντροαριστερά και δεν είναι τυχαία η συμμετοχή του Γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Μανιάτη στην εκδήλωση που διοργανώνουν αύριο έξι κινήσεις του συγκεκριμένου χώρου.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: