Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Κατάλληλη οδός για καλύτερο μέλλον Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία στο Eurogroup εξέφρασε ο Ζοζέ Μπαρόζο


  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Την ικανοποίησή του για την επίτευξη συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Όπως επισημαίνει, η συμφωνία αυτή υπογραμμίζει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Κομισιόν για ταχεία εφαρμογή του προγράμματος, διασφαλίζοντας την κατάλληλη στήριξη προς την Ελλάδα μέχρι να επιστρέψει στις αγορές.

Οι ελληνικές αρχές απέδειξαν ισχυρή δέσμευση προς το πρόγραμμα και η Επιτροπή χαιρετίζει τις προσπάθειες των Ελλήνων πολιτών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, τόνισε ο κ. Μπαρόζο, ο οποίος επισήμανε ότι η Κομισιόν εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτές οι προσπάθειες αποτελούν την κατάλληλη οδό για ένα καλύτερο μέλλον του ελληνικού λαού.
Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επίτροπου Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, ερωτηθείς κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από ποιες πηγές πρόκειται να προέλθει η χρηματοδότηση για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, τόνισε ότι οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος απομένει να καθοριστούν, τονίζοντας πως είναι ένα ζήτημα που απευθύνεται στις ελληνικές αρχές.
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη στάση του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση της Ελλάδας ο Σ. Ο΄Κόνορ εξέφρασε τη βεβαιότητα της Επιτροπής για τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας πως τόσο η ανακοίνωση του Eurogroup όσο και οι δηλώσεις της κ.Λαγκάρντ είναι σαφείς.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: