Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

«Δεν είναι λύση» Χωρίς βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα η συμφωνία του Eurogroup, λέει ο Αλ.Τσίπρας



Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Αθήνα
Η λύση που δόθηκε στο Eurogroup δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα, γι' αυτό και δεν είναι λύση, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ήταν απούσα από την διαπραγμάτευση.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του αισθάνεται δικαιωμένο για τις προβλέψεις του σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης, σημειώνοντας ότι «μετά από διαδοχικές αποτυχίες ενός προγράμματος που έχει οδηγήσει την κοινωνία στην καταστροφή και δεν πιάνει κανέναν από τους στόχους που έχει υποσχεθεί, όλοι μας ακούν με μεγαλύτερη προσοχή και εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί όλες οι προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είπε άλλα προεκλογικά και ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας και προσέθεσε ότι «πριν δυο χρόνια μας έλεγαν ότι στόχος της βιωσιμότητας του χρέους είναι το 120% του ΑΕΠ. Τώρα μας λένε ότι μπορεί να είναι 124%. Αύριο μπορούν να μας πουν και 130%. Αυτές δεν είναι λύσεις».

Η μόνη πραγματική λύση, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις.

«Η μόνη πραγματική λύση είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται, να μπει ο λαός στο προσκήνιο. Και όλοι πια αναμένουν αυτή τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Κεδίκογλου: «Η Ελλάδα τα κατάφερε»
Για μικροψυχία κατηγορεί τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση. «Είναι κατανοητό το θλιβερό αδιέξοδο του κ. Τσίπρα, που πόνταρε στην καταστροφή και στο λόμπι της δραχμής. Οι μικρόψυχες και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του δεν πείθουν πια ούτε τις συνιστώσες του. Η Ελλάδα τα κατάφερε και θα συνεχίσει να τα καταφέρνει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠ
Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια: