Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Μόνο μετακίνηση και όχι απόλυση, λέει για τη διαθεσιμότητα ο Αντώνης Μανιτάκης

Εσωτερικό σημείωμα


Ο Αντώνης Μανιτάκης
Ο Αντώνης Μανιτάκης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Να καθησυχάσει τους δημοσίους υπαλλήλους επιχειρεί με εσωτερικό σημείωμα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης λέγοντας ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα δεν θα απολυθούν, αλλά θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

«Η ένταξη των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό» αναφέρεται στο σημείωμα του υπουργού.

Επίσης, επιβεβαιώνεται ότι η σχετική διαδικασία θα τεθεί άμεσα σε ισχύ. Το πρώτο κύμα υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα είναι κυρίως χαμηλών προσόντων (ΔΕ) και εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Για την εξαίρεση των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και κυρίως των υπαλλήλων της Γραμματείας Πολιτισμού, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, στο σημείωμα αναφέρεται: «Λαμβάνεται πρόνοια να εξαιρεθούν από την εφαρμογή αυτής της διάταξης ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας)».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: