Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

11 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού...




Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού φέτος μπορεί να έχει πολλούς άξονες στην Ελλάδα. Πρώτα απ’ όλα τα παιδιά που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη και χρειάζονται φροντίδα και προστασία καθώς γίνονται τα...
αθώα θύματα της οικονομικής κρίσης(δείτε πρόσφατη έκθεση για την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα). Αυτό όμως που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικά εποχές είναι ένας σιωπηλός και ύπουλος εχθρός της υγείας των παιδιών, των εφήβων και των νέων.

Ο «εθισμός» στο διαδίκτυο, οι παγίδες και οι κίνδυνοι που κρύβει ο on-line μαγικός κόσμος. Ο κόσμος του διαδικτύου μπορεί να εξελιχθεί σε μια ιδιάζουσα απειλή για παιδιά κάθε ηλικίας γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση τόσο των παιδιών όσο και των γονιών για τους κανόνες ασφαλούς πλοήγησης και προστασίας. Το διαδίκτυο μπορεί να είναι ο τόπος που το παιδί μπορεί να γίνει στόχος, κακόβουλων ενεργειών συμμαθητών του, bullying, ηλεκτρονικού «ψαρέματος», εξαπάτησης και φυσικά να αποτελέσει αυτό καθεαυτό μέσο εθισμού. Άλλωστε τώρα με τα “έξυπνα κινητά” το παιδί και ο έφηβος έχει μαζί του το Ίντερνετ κάθε ώρα της ημέρας και σε κάθε δραστηριότητα, ενισχύοντας έτσι το φαινόμενο του εθισμού.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού (11 Δεκεμβρίου) θα λειτουργήσουν ενημερωτικά περίπτερα με σκοπό την ευρεία πληροφόρηση του κοινού, παιδιών και γονιών. Στην Αθήνα το περίπτερο θα βρίσκεται στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και στη Θεσσαλονίκη στην Πλατεία Ναυαρίνου και θα λειτουργούν από τις 10.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα.

Η ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Αριάδνη».

Το Πρόγραμμα «Αριάδνη» προσφέρει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη, καθώς επιτυγχάνεται έγκυρη και αξιόπιστη υποστήριξη και καθοδήγηση, από τους ειδικούς επιστήμονες σε γονείς, ώστε να διασφαλίσουν μια δημιουργική και «υγιή» σχέση των παιδιών τους με το Διαδίκτυο...
 http://www.healthpress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: