Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ξεπερνούν τις προβλέψεις Τα 31,5 δισ. ευρώ φέρεται να φτάνουν οι προσφορές για την επαναγορά ομολόγων

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανάψει και τυπικά το πράσινο φως του Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώΈκλεισε στις 2 το μεσημέρι της Τρίτης το βιβλίο προσφορών του ΟΔΔΗΧ για την επαναγορά ομολόγων και σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκαν 31,5 δισ. ευρώ ομολόγων. 

Αθήνα

Οι ελληνικές τράπεζες συμμετείχαν με επιπλέον 4 δισ. ευρώ και τα hedge funds με επιπλέον 600 εκατ. ευρώ. Το απόγευμα το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Αθήνα ζητούσε να επαναγοράσει χρέος αξίας 30 δισ. ευρώ, με δάνειο 10 δισ. ευρώ από τον EFSF. Η καθαρή μείωση χρέους είναι 20 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του είχε πεί ότι αν προσφέρονταν ομόλογα πέραν του στόχου των 30 δισ. ευρώ, τότε ο ΟΔΔΗΧ ίσως τα αποδεχόταν.

Το απόγευμα, το Eurogroup, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα αποτιμήσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ανάψει και τυπικά το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: