Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι εισαγγελείς καταγγέλλουν τον Στουρνάρα Ακόμα και εντός της ημέρας η απόφαση του Αρείου Πάγου για το χαράτσι μέσω ΔΕΗ



  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Στον Αρειο Πάγο συζητείται το πρωί της Δευτέρας η αίτηση του ελληνικού Δημοσίου με την οποία ζητά να ανασταλεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για το χαράτσι της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος υπηρεσίας του Αρείου Πάγου, Γερ.Φουρλάνος, δέχθηκε στο γραφείο του τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Χαρ. Θεοχάρη, με συνηγόρους των ενώσεων καταναλωτών και της ΔΕΗ.

Οι δικηγόροι των καταναλωτικών ενώσεων ζήτησαν να μην εκδοθεί τη Δευτέρα προσωρινή διαταγή από τον κ. Φουρλάνο, αλλά να αποφασίσει το δικαστήριο μετά τη συζήτηση της Τρίτης της αίτησης αναστολής της ΔΕΗ.

Αρχικά η αίτηση αναστολής ήταν να συζητηθεί τη Δευτέρα, αλλά μετατέθηκε για την Τρίτη.

Εκ μέρους της ΔΕΗ, όπως έγινε γνωστό, επισημάνθηκε ότι η Επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς έχουν τυπωθεί ήδη τρία εκατομμύρια λογαριασμοί, που περιλαμβάνουν το τέλος.

Πάντως, δεν αποκλείεται μέσα, στην ημέρα, ο κ. Φουρλάνος να εκδώσει προσωρινή διαταγή με την οποία να αναστέλλει προσωρινά την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας καταγγέλλει τον υπουργό Οικονομικών Γ.Στουρνάρα για την εντολή που έδωσε στη ΔΕΗ να συνεχίσει να εισπράττει το χαράτσι μέσω των λογαριασμών, αντίθετα με ό,τι προβλέπει η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το γεγονός ότι μέλος της κυβέρνησης παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις και προειδοποιούν ότι «είναι αυτονόητη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων που ενδεχομένως το πράττουν».

Απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ στο Ηράκλειο

Τα γραφεία της ΔΕΗ στο Τσαλικάκι Ηρακλείου απέκλεισαν το πρωί της Δευτέρας πολίτες που αντιτίθενται στο χαράτσι μετά από τις πληροφορίες που είχαν ότι η εταιρεία θα προχωρούσε σε διακοπές ρεύματος σε λογαριασμούς, στους οποίους δεν έχει πληρωθεί η έκτακτη εισφορά.

Οι συγκεντρωμένοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή της ΔΕΗ από τον οποίο ζήτησαν να μην γίνει καμιά διακοπή ρεύματος στους πολίτες που έχουν πληρώσει το αντίτιμο του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά δεν έχουν καταβάλει την έκτακτη εισφορά για το ακίνητό τους.

Ταυτόχρονα, ανέφεραν ότι καταθέτουν εξώδικο, «πληροφορώντας τους αρμόδιους της ΔΕΗ για τις ευθύνες τους στην περίπτωση που επιμένουν στην είσπραξη του χαρατσιού μέσω του λογαριασμού της Επιχείρησης».

Παράλληλα, μίλησαν για αντισυνταγματικότητα του μέτρου της είσπραξης φόρων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και μάλιστα υπό την απειλή της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Οι «Πολίτες κατά του χρέους» ανανέωσαν το ραντεβού τους για το πρωί της Τρίτης και πάλι έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ.
Newsroom ΔΟ
Λ

Δεν υπάρχουν σχόλια: