Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ένταση στo χώρο του Village Cinema Επεισόδια στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια


(φωτ. αρχείου)
(φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Fosphotos )

Νίκαια
Επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Νίκαια αργά το απόγευμα της Κυριακής, κι ενώ στην περιοχή (στο περιβολάκι) διεξαγόταν παράλληλα εκδήλωση της Χρυσής Αυγής. Δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, τους οποίους κυνήγησαν μέχρι τα Village Cinema, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αναστάτωση στους χώρους του κινηματογράφου. Κατά πληροφορίες, από τα επεισόδια σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Από νωρίς το απόγευμα, δυνάμεις της αστυνομίας είχαν δημιουργήσει φραγμό στην Πέτρου Ράλλη, στο ύψος του Κρατικού νοσοκομείου, προκειμένου να μη συναντηθούν οι διαδηλωτές του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου με τους Χρυσαυγίτες. Οι διαδηλωτές έφθασαν έως το μπλόκο και  παρέμειναν εκεί επί ώρα, χωρίς να υπάρξει ένταση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα το απόγευμα κι ενώ το αντιφασιστικό συλλαλητήριο ολοκληρωνόταν και οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες αποχωρούσαν, σημειώθηκε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και κάποιων μελών της Χρυσής Αυγής που βρέθηκαν στο σημείο.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που αποχωρούσαν, με γκλομπ, χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Πολλοί διαδηλωτές διέφυγαν στα γύρω στενά, ενώ αρκετοί προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στο χώρο των Village Cinema.

Κατά τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνέχισαν να κυνηγούν τους διαδηλωτές ακόμη και μέσα στους χώρους του Village Cinema, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναταραχή μεταξύ των θαμώνων του κινηματογράφου.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από το Village Cinema απαγορεύοντας την έξοδο όσων βρίσκονταν εκεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι άνδρες της ασφάλειας του κινηματογράφου επενέβησαν, ζητώντας από την αστυνομία να άρει τον κλοιό.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες από τα επεισόδια σημειώθηκαν τουλάχιστον δύο τραυματισμοί διαδηλωτών. Δεν υπήρξαν προσαγωγές ή συλλήψεις.


Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: