Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Αντίθετο στην αύξηση των φόρων Με καταψήφιση πέντε διατάξεων του φορολογικού απειλεί το ΠΑΣΟΚ



Αθήνα
Μείζον πολιτικό θέμα δημιουργεί στην κυβέρνηση η κατηγορηματική άρνηση του ΠΑΣΟΚ στις πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις, απειλώντας μάλιστα να καταψηφίσει τις επίμαχες διατάξεις.

Ειδικότερα, εκφράζεται η αντίθεση της Ιπποκράτους σε πέντε ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες, αν δεν αλλάξουν, το ΠΑΣΟΚ απειλεί να μη στηρίξει τις σχετικές διατάξεις.

Οι διατάξεις αφορούν στη φορολόγηση με 45% για εισοδήματα πάνω από 26.000 ευρώ, στην κατάργηση των επιδομάτων για τα παιδιά, στη φορολόγηση των νέων επαγγελματιών από τον πρώτο χρόνο έναρξης της δραστηριότητάς τους, στο λογιστικό προσδιορισμό όλων των αγροτικών εισοδημάτων και στην κατάργηση της έκπτωσης φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων.

Το ΠΑΣΟΚ ζητεί να διατηρηθεί η σημερινή κλίμακα φορολόγησης των μισθωτών, η οποία χαρακτηρίζεται «αύξουσα και προοδευτική». Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι στην ισχύουσα κλίμακα, η φορολόγηση με 45% ισχύει για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η πρόταση της κυβέρνησης για τα παιδικά επιδόματα  οδηγεί σε αδιέξοδο τη μέση ελληνική οικογένεια. Τονίζεται, επίσης, ότι η αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων 2,5 χρόνων, επιβάλει ως προτεραιότητα τη στήριξη των οικογενειών και ιδιαίτερα των πολυμελών.

Για τους νέους επαγγελματίες, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι στα πέντε πρώτα  χρόνια της δραστηριότητάς τους  να ενταχθούν στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών και εναλλακτικά να φορολογούνται ως επαγγελματίες με 13%.

Για τους αγρότες τονίζει ότι πρέπει να τεθεί ελάχιστο όριο για την τήρηση  βιβλίων εσόδων-εξόδων με βάση την επιστροφή ΦΠΑ που έλαβαν τον προηγούμενο χρόνο ή εναλλακτικά με βάση την επιδότηση που έλαβαν ή με συνδυασμό των δύο, με στόχο να απαλλαγούν όσοι έχουν ακαθάριστα έσοδα κάτω από 20.000 ευρώ.

Τέλος, ζητεί να διατηρηθεί η έκπτωση φόρου για τους τόκους των στεγαστικών δανείων στο 5%.

Κύκλους της Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι ο τόπος θα μπορέσει να ξαναβρεί το δρόμο προς την ανάπτυξη «μέσα από ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα και την προστασία της μεσαίας τάξης».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: