Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

«Μπορούμε να βγούμε από την κρίση» Η φτώχεια έχει φτάσει το μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων, τονίζει ο Κ.Παπούλιας


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, Ν.Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, Ν.Αναστασιάδη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
«Νομίζω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεπεράσουμε την κρίση και αυτό οφείλεται και σε έναν λαό, ο οποίος έχει υποφέρει πολλά και δεν μπορεί, δεν αντέχει πλέον, γιατί η φτώχεια έχει φτάσει στο μεδούλι των λαϊκών στρωμάτων», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο του κυπριακού ΔΗΣΥ και υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, Ν.Αναστασιάδη.

Ο κ. Παπούλιας προσέθεσε ακόμη ότι «απαιτείται μια μεγάλη προσπάθεια από την κυβέρνηση και από όλους αυτούς που συμμερίζονται, ώστε ο δρόμος αυτός να μας βγάλει από την κρίση».

Στην κρίση που εκδηλώνεται πια και στη Κύπρο αναφέρθηκε ο κ. Αναστασιάδης τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι υπάρχει μια γενική υπευθυνότητα, ένα αίσθημα ευθύνης, γιατί, όπως είπε, «περάσαμε τα ανάλογα του 1974 και ξεπεράσαμε πάρα πολύ σύντομα την κρίση. Έτσι και τώρα πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση στη Κύπρο «στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα χωρίς κομματικές ή ιδεολογικές αγκυλώσεις για το καλό της πατρίδας μας, της Κύπρου».

Οι δυο άνδρες συζήτησαν και τις εξελίξεις στο Κυπριακό με τον κ. Παπούλια να παρατηρεί πώς «η αδιαλλαξία της Άγκυρας δεν είναι ελπιδοφόρα, παρόλα αυτά ο κυπριακός λαός, η ηγεσία νομίζω ότι δίνει τη μάχη της. Βέβαια, περιπλέκεται κάπως με τις νέες εκλογές, αλλά πιστεύω ότι και αυτός είναι ένας σταθμός πολύ σημαντικός».

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε πώς «μόνο με τη συλλογικότητα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία και δεν θέλω να χρησιμοποιείται ποτέ ως άλλοθι η τουρκική αδιαλλαξία για μας, την ελληνοκυπριακή ηγεσία». «Θα πρέπει να βρούμε τρόπους να την κάμψουμε», τόνισε και επικαλέστηκε τη συστράτευση και τη συλλογικότητα των αποφάσεων για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε., καθώς και την άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη «ως αποτέλεσμα της εμπλοκής αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων».

«Ήταν δύο επιτυχείς πολιτικές που ανέδειξαν ότι, αν έχεις τη βούληση, αν έχεις τη σωστή στρατηγική, τότε μπορείς να επιτύχεις και αποτελέσματα», υπογράμμισε.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: