Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία των καθηγητών...



ΟΛΜΕ: Πάνω από 90% η συμμετοχή στην απεργία...
Εντυπωσιακή φαίνεται ότι είναι η συμμετοχή των καθηγητών στην απεργία της Δευτέρας, ενώ άρχισαν και οι πρώτες καταλήψεις. Τρία σχολεία στην Γ' Αθήνας (στην Πετρούπολη και στο...
Ίλιον) βρίσκονται το πρωί της Δευτέρας σε κατάληψη από τους μαθητές τους.

Οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ κάνουν λόγο για ποσοστά συμμετοχής στην απεργία που ξεπερνούν το 90%, ενώ τα περισσότερα σχολεία στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη είναι κλειστά.

«Η συμμετοχή στην απεργία της Ομοσπονδίας είναι πρωτοφανής και αντίστοιχα ποσοστά καταγράφονται για πρώτη φορά» λέει στο Βήμα ο Γιάννης Φάσσαρης, πρόεδρος της Α' ΕΛΜΕ Αθηνών. «Η εικόνα που έχω είναι ότι τα περισσότερα σχολεία του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστά» δηλώνει. Πάντως, στο κέντρο της πόλης δεν υπάρχει μέχρι στιγμής προσπάθεια κατάληψεις σχολείων από μαθητές.

Στην Γ' ΕΛΜΕ επίσης, όπως λένε οι καθηγητές, απεργούν σχεδόν όλοι και τα περισσότερα σχολεία είναι κλειστά.

Στα δημοτικά σχολεία δεν παρουσιάζεται πρόβλημα λειτουργίας, καθώς οι δάσκαλοι έχουν κηρύξει απεργία στις 18 και τις 19 Σεπτεμβρίου υπό την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ. Επίσης, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, δεν έχει κλείσει σήμερα και κανένα ιδιωτικό σχολείο στην Αθήνα, λόγω της απεργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Από το υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνονται τα παραπάνω στοιχεία, καθώς δεν έχουν συγκεντρωθεί ακόμη στοιχεία που να δίνουν ακριβή εικόνα της κατάστασης από τις περιφέρειες εκπαίδευσης, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, το ερώτημα είναι πόσο θα διατηρηθούν τα ποσοστά αυτα συμμετοχής στην απεργία, καθώς πολλοί εκπρόσωποι καθηγητών στην ηγεσία της ΟΛΜΕ εικάζουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν μειωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: