Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τα πρώτα πρόστιμα για την ανασφάλιστη εργασία



Ανακοινώθηκαν τα πρώτα πρόστιμα για την λεγόμενη μαύρη εργασία. Πρόκειται για 10.550 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο
Το υπουργείο εργασίας ανακοίνωσε την επιβολή των πρώτων επιτόπου προστίμων, για ανασφάλιστη εργασία, ύψους 10.550 ευρώ για κάθε εργαζόμενο.
"Μετά την επιβολή των πρώτων υψηλών και επιτόπιων προστίμων για περιπτώσεις αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, έγινε πλέον κατανοητό σε όλους και ιδιαίτερα στους εργοδότες, που παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των τελευταίων ημερών δεν συμμορφώθηκαν, ότι οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας δεν αστειεύονται", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.
"Οι εντατικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο της νέας αυστηρής αντιμετώπισης της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, θα συνεχιστούν αδιάλειπτα σε όλη την επικράτεια και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά, επίσης, ως ενθαρρυντικό γεγονός ότι οι έλεγχοι αυτοί συνοδεύονται και από ταυτόχρονη σημαντική αύξηση των επίσημων αναγγελιών πρόσληψης στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», το «καρδιογράφημα» της αγοράς ερ¬γασίας, υποδηλώνοντας έτσι τη μετατροπή σημαντικού μέρους της «μαύρης» εργασίας σε ασφαλισμένες και νόμιμες θέσεις εργασίας μέσω της συμμόρφωσης των εργοδοτών", καταλήγει η ανακοίνωση.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: