Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Μαρτυρία πρώην χρυσαυγίτη: "Τον ήθελαν νεκρό τον Φύσσα. Θα έχουμε και άλλες δολοφονίες"



Τι δήλωσε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα και τη δράση της οργάνωσης στη Νίκαια και σε άλλες περιοχές της Αθήνας (Vid)
Σοκάρει η ομολογία πρώην χρυσαυγίτη που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha.
"Στις γραμμές της (η Χρυσή Αυγή) έχει πληρωμένους μισθοφόρους δολοφόνους όπως ο Ρουπακιάς", είπε χαρακτηριστικά και αποκάλυψε τον τρόπο που εκπαιδεύονται τα χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου -"όπως τα κομάντα", ανέφερε χαρακτηριστικά- σε στρατόπεδα με την κάλυψη πρώην και νυν αξιωματικών του στρατού.
Έκανε λόγω για εν ενεργεία αστυνομικούς - μέλη της Χ.Α. που της προσφέρουν προστασία. Ο ίδιος παρουσιάζεται μετανιωμένος για την δράση του, λέει ότι δέχεται απειλές για την ζωή του από την Χ.Α. και δηλώνει μεταξύ άλλων, "θέλω να φύγω, θέλω να σωθώ".
"Θα φθάσουμε σε σημείο να έχουμε και άλλες δολοφονίες, το μόνο που λένε είναι ότι η Χρυσή Αυγή θα ανέβει, όλοι έχουν μίσος μέσα τους, λέει ο Φύσσας ήταν αλήτης, ήταν Αριστερός", λέει το μέλος της οργάνωσης.
Όπως ανέφερε, αστυνομικός στην ασφάλεια παίρνει καταθέσεις μαρτύρων και αυτές μετά βρίσκονται στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. "Είναι μία οργάνωση που έχει διπλαρώσει του πάντες", λέει και προσθέτει πως η πρόσβαση είναι μεγάλη και στον στρατό.
Ορισμένοι από τους διαλόγους που καταγράφονται στο βίντεο:
-Τους πείραξε ότι το παιδί (ο Παύλος Φύσσας) είχε γράψει κάποια τραγούδια τα οποία ενοχοποιούσαν, έλεγαν για τη Χρυσή Αυγή, όχι υβριστικά.
-Ο Παύλος Φύσσας ήταν στόχος;
-Ναι, ναι
-Τον ήθελαν νεκρό;
-Ναι, ναι. Το είχε πει ο Ρουπακιάς, ότι αυτός ο άνθρωπος κάποια στιγμή δεν θα είναι ζωντανός
-Ο Ρουπακιάς ήταν μισθοφόρος;
-Μισθοφόρος. Υπάρχουν κάποιοι που πληρώνονται.
-Έπαιρνε μισθό δηλαδή;
-Ακριβώς... Ο Ρουπακιάς πληρωνόταν για να κάνει αυτή τη δουλειά. Να είναι το πρωτοπαλίκαρο. Να είναι μπροστά.
"Η αστυνομία παρακολουθούσε, δηλαδή οι μηχανές της Δίας παρακολουθούσαν. Αλλά δεν επεμβαίνουν αν είναι 30 άτομα", αναφέρει στη συνέχεια.
-Γι΄ αυτό πηγαίνουν πολλοί μαζί;
-Ακριβώς γι' αυτό.
"Πάντως θα κυνηγήσουν τους αριστερούς πάρα πολύ. Δηλαδή θα φτάσουν σε σημείο να έχουμε και άλλες δολοφονίες", λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο ίδιος.
-Εσύ είχες πάρει μέρος σε επεισόδια, ήταν μπροστά ο δράστης;
Ναι, έχω πάρει μέρος, στου Ρέντη και σε επιθέσεις σε Πακιστανούς. Ο Ρουπακιάς ήταν πάντα μπροστά, πάντα ήθελε να φαίνεται. Εγώ ήμουν απλός φαντάρος. Έλεγε, "θα δίνω τέλος σε κάθε τι που αρχίζει η Χρυσή Αυγή", όπως και έκανε. Ήξερε τι έκανε".
Σε άλλο σημείο της συνέντευξης λέει: "Λένε ψέματα ότι θα βοηθήσουν τον κόσμο. Παίρνουν χρήματα για να δημιουργήσουν στρατό που εκπαιδεύεται σε χώρους εκπαίδευσης. Υπάρχει ένας τέτοιος στη Μάνδρα Αττικής και ένας στη Μαλακάσα. Μέσα σε κανονικά στρατόπεδα που μας βάζαν μέσα οι μεγάλοι. Μας έδερναν για να αντέχουμε τον πόνο, έτσι κάνουν. Μας λέγαν ότι ετοιμάζουν στρατό για την προστασία του κόσμου".
"Η κάθε τοπική έχει τον δικό της μισθοφόρο. Είναι οι επίλεκτοι που επιλέγονται για να αναλάβουν τις πιο βαριές δουλειές", καταλήγει.
Ολόκληρη η αποκαλυπτική ομολογία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: