Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

''ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΠΑΞ''...


Για κίνδυνο εκμηδενισμού των εφάπαξ και των επικουρικών συντάξεων μέσω νέας απόφασης του υπουργού Εργασίας, κατά την οποία από 1/1/2014 θα εφαρμόζεται...
ένα νέο σύστημα στον υπολογισμό του εφάπαξ, κάνουν λόγο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης και Αλ. Μητρόπουλος.
Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, αλλά και του ίδιου του Πρωθυπουργού, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα ή μειώσεις μισθών και συντάξεων, η εφαρμογή των όσων προβλέπει η προαναφερθείσα απόφαση (Αριθμ.30854/3809/31-12-2012 - Αρ.φύλλου 3498)  «συνιστά νέο μέτρο και θα επιφέρει νέες μειώσεις σε εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις. Αν εφαρμοσθούν τα προβλεπόμενα, υπάρχει κίνδυνος εκμηδενισμού τους ή στην καλύτερη των περιπτώσεων περιορισμού στο ελάχιστο, δεδομένου ότι ο πολλαπλασιαστής βιωσιμότητας, στον οποίο βασίζεται ο υπολογισμός, τείνει προς το μηδέν» .
Οι δύο βουλευτές ερωτούν τον υπουργό εάν προτίθεται να επανεξετάσει τον τον μαθηματικό τύπο της Υπουργικής Απόφασης «ώστε να μην εξαφανισθούν εφάπαξ και επικουρικές συντάξεις για τα οποία οι εργαζόμενοι έχουν καταβάλει επί δεκαετίες τις εισφορές τους» και αν  προτίθεται να αναθεωρήσει την συγκεκριμένη πολιτική, «δεδομένου ότι οι ασφαλισμένοι δικαιούνται αυτές τις παροχές σύμφωνα με το σύνταγμα ,τους νόμους αλλά κυρίως την λογική». Επίσης, οι δύο βουλευτές ερωτούν τον υπουργό εάν θα επηρεαστούν  αναδρομικά και εκείνοι που έχουν βγει στην σύνταξη και περιμένουν το εφάπαξ τους, καθώς και εκείνοι που θα εξέλθουν μέχρι 31/12/2013.
Πηγή: naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: