Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Επτά τηλεφωνήματα δείχνουν τους συνεργούς του Ρουπακιά



Μία εισερχόμενη και έξι εξερχόμενες κλήσεις στο κινητό του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, θα αποκαλύψουν τους συνεργούς του
Μέσα από μία εισερχόμενη και έξι εξερχόμενες κλήσεις που είχαν αποθηκευτεί στη μνήμη του κινητού τηλεφώνου του Γιώργου Ρουπακιά αναζητεί η ανακρίτρια τους ηθικούς αυτουργούς και τους συνεργούς του στη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
Όλα τα νομικά όπλα όμως - μάρτυρες, άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών και έγγραφα - επιστρατεύει και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ο οποίος άρχισε τη Δευτέρα την έρευνα για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής με ταχύτατους ρυθμούς, με στόχο να διαπιστώσει αν στοιχειοθετείται το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Σε μια τέτοια περίπτωση η άσκηση ποινικής δίωξης είναι μονόδρομος για την Εισαγγελέα, ενώ λόγω της σοβαρότητας η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη - ειδικό ανακριτή, ο οποίος λόγω του κακουργηματικού χαρακτήρα της αξιόποινης πράξης έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε εντάλματα σύλληψης.
Πρώτοι μάρτυρες από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού πέρασαν δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες έχουν ασχοληθεί με το θέμα της Χρυσής Αυγής που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.
Είχε προηγηθεί σύσκεψη σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο, ενώ παρών ήταν και ο επικεφαλής εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Γ. Τζαβέλλας, ενώ η παρέλαση των μαρτύρων συνεχίζεται και σήμερα στον Αρειο Πάγο.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ο κ. Βουρλιώτης έχει στρέψει τους προβολείς της έρευνάς του στην αναζήτηση συγκεκριμένων στοιχείων, προκειμένου να διαπιστώσει αν η Χρυσή Αυγή έχει στρατιωτική δομή και ιεραρχία καθώς και αν υπάρχει κεντρική καθοδήγηση.
Οι έρευνες της Δικαιοσύνης συνεχίζονται σε δύο ανεξάρτητα επίπεδα και ήδη χθες ο πατέρας του Παύλου Φύσσα προσήλθε στην ανακρίτρια και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής. Μοναδικό αίτημα είναι η παραδειγματική τιμωρία του Γ. Ρουπακιά αλλά και εκείνων που από το παρασκήνιο όπλισαν το χέρι του.
Η ανακρίτρια του Πειραιά, από την πλευρά της, έχει ήδη ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του δράστη αλλά και των προσώπων με τα οποία επικοινώνησε ο Γ. Ρουπακιάς, καθώς και εκείνου που τον είχε καλέσει μία ώρα πριν από το έγκλημα: πρόκειται για τον επικεφαλής της οργάνωσης Νίκαιας της Χρυσής Αυγής.
Οι Αρχές θα ψάξουν τα ύποπτα τηλέφωνα σε βάθος χρόνου, ώστε να χαρτογραφήσουν όλη τη διαδρομή των επικοινωνιών που είχε ο κατηγορούμενος στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς μέσα από την αλληλουχία των κλήσεων μπορούν να προκύψουν στοιχεία που να κατατείνουν στο «δέσιμο» της εγκληματικής οργάνωσης και την ανάδειξη της ιεραρχικής δομής.
Η δικαστική λειτουργός εκτός όλων των άλλων ψάχνει να βρει αν την ώρα της συμπλοκής τραβήχτηκε από οποιονδήποτε αυτόπτη μάρτυρα βίντεο με τη σκηνή της δολοφονικής επίθεσης.
Τις επόμενες ημέρες από το γραφείο της αναμένεται να περάσει και η φίλη του θύματος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν εξετάστηκε στο στάδιο της προανάκρισης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, φέρεται να είχε ενημερώσει τους αστυνομικούς που ήταν στην περιοχή για την επικείμενη συμπλοκή, αλλά το σήμα κινδύνου που εξέπεμψε αγνοήθηκε.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: