Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Στον «πάγο» πρωτοβουλία υπό τον Κ.Παπούλια Συζήτηση στη Βουλή, αντί Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκρίνει το Μαξίμου


Συζήτηση στη Βουλή, αντί Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκρίνει το Μαξίμου
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αθήνα
Βάζοντας στον «πάγο» το ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με θέμα την αντιμετώπιση του φασισμού, η κυβέρνηση φαίνεται πως προκρίνει τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής, την ώρα που το ζήτημα πυροδοτεί ένταση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, καθώς στο προσκήνιο βρίσκεται η θεωρία των δύο άκρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Βουλής Β.Μεϊμαράκης και οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδιας επισκέπτονται το μεσημέρι τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να επισημοποιήσουν -όπως όλα δείχνουν- τη διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή.

Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αναλάβει την πρωτοβουλία για σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Ωστόσο, όπως σημειώνουν Τα Νέα, η διάθεση του Μεγάρου Μαξίμου να παγώσει προς το παρόν την προοπτική μιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών -κάτι για το οποίο παίρνει εμφανείς αποστάσεις το ΠΑΣΟΚ- έγινε αισθητή από νωρίς, όταν κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης σχολίαζαν ότι οποιαδήποτε ανάμειξη της πολιτικής ηγεσίας του τόπου σε υποθέσεις στις οποίες έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη και στις οποίες εμπλέκονται βουλευτές, στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής την παρούσα χρονική στιγμή, κατά την οποία βρίσκονται σε εξέλιξη οι δικαστικές διαδικασίες, «ουδέν ουσιαστικό θα προσφέρει».

Η απροθυμία του Μαξίμου για τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκάλεσε την εντονότατη αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αμέσως μετά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο εξέφρασε την θλίψη του διότι «ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής και του φασισμού» και ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Παπούλια ότι «υπάρχει κωλυσιεργία ή και άρνηση», υπαινισσόμενος μικροκομματικούς υπολογισμούς εκ μέρους της ΝΔ.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στη Βουλή υπάρχουν διαδικασίες με τις οποίες μπορεί να γίνει συζήτηση μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και γι' αυτό προτείνει να διεξαχθεί προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Η Χαριλάου Τρικούπη δηλώνει θετική στις προτάσεις σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών και συμφωνεί απόλυτα και με τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: