Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Άκη Τζοχατζόπουλο - 12 χρόνια για τη Βίκυ Σταμάτη



Ποια η απόφαση του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους 17 κηρυχθέντες ενόχους στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ποινή κάθειρξης 20 ετών πρότεινε η εισαγγελέας και αποδέχθηκε η έδρα για τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών.
Ποινές κάθειρξης από έξι έως και είκοσι ετών επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, που διαφοροποιήθηκε σε σχέση με την πρόταση των εισαγγελέων μόνο για την κόρη του πρώην υπουργού Αρετή Τσιοχατζοπούλου επιβάλλοντάς της μεγαλύτερη ποινή, οι ποινές έχουν ως εξής:
Άκης Τσοχατζόπουλος – Κάθειρξη 20 ετών
Αστέριος Οικονομίδης – Κάθειρξη 12 ετών
Ευφροσύνη Λαμπροπούλου – Κάθειρξη 13 ετών
Νίκος Ζήγρας – Κάθειρξη 6 ετών. Είναι ο μοναδικός κατηγορημένος στον οποίο αναγνώρισε το δικαστήριο ελαφρυντικό, συγκεκριμένα αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας
Γιώργος Σαχπατζίδης – Κάθειρξη 13 ετών
Αρετή Τσοχατζοπούλου – Κάθειρξη 12 ετών. Με εισαγγελική πρόταση για 10ετη κάθειρξη
Βίκη Σταμάτη – Κάθειρξη 12 ετών
Γιάννης Σμπώκος – Κάθειρξη 16 ετών
Ταλίτα - Μαρία Τσεκούρα – Κάθειρξη 10 ετών
Γιώργος Κωνσταντάτος – Κάθειρξη 10 ετών
Νίκος Γεωργουλάκης - Κάθειρξη 10 ετών
Οράτιος Μελάς - Κάθειρξη 10 ετών
Κωνσταντίνος Αντωνιάδης - Κάθειρξη 10 ετών
Τέλος, ποινές κάθειρξης 6 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν στους Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.
Οι τέσσερις τελευταίοι, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου είχαν κριθεί ένοχοι χωρίς την επιβαρυντική περίσταση της διάπραξης του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα.
Σε λίγη ώρα το δικαστήριο θα αποφανθεί αν και σε ποιους εκ των κατηγορουμένων θα δοθεί αναστολή στην έκτιση ποινής, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.. Αναστολή μπορεί να δοθεί σε ποινές ακόμα και 12 ετών.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: