Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Μαρτυρία-σοκ: Χρυσαυγίτες έσφαζαν αρνιά...

...για να μάθουν να κόβουν καρωτίδες...

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής αλλά και τους σκοπούς της οργάνωσης μετά από...
κατάθεση στον ανακριτή προστατευόμενου μάρτυρα, που στη δικογραφία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης φέρει τα στοιχεία «Μάρτυρας Ε'».

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας κατονομάζει τον κατηγορούμενο στην υπόθεση βουλευτή Νίκο Μίχο -κρεοπώλης στο επάγγελμα- ως εκπαιδευτή στελεχών της Χρυσής Αυγής «στην εξουδετέρωση αντιπάλων με χρήση μαχαιριών». Όπως φέρεται να υποστήριξε ο μάρτυρας, οι εκπαιδεύσεις «πραγματοποιούνταν σε μαντριά περιοχών της Αττικής, Μαλακάσα κλπ» όπου οι εκπαιδευόμενοι προέβαιναν «σε μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες, προκειμένου να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα».

Κατά τη μαρτυρική κατάθεση, ο εν λόγω βουλευτής προωθούσε έναντι τιμήματος όπλα σε διάφορα μέλη της οργάνωσης, ενώ επισήμανε ότι, όπως έχει ακούσει, «γίνονταν βολές με πυροβόλα όπλα, σε ερημική περιοχή στην Παλαιά Πεντέλη».

Στην κατάθεσή του, ο «Μάρτυρας Ε'» αναφέρει επίσης ότι, κατά την είσοδο μελών σε πυρήνα της οργάνωσης, διδασκόταν ο ναζιστικός χαιρετισμός και ότι ήταν συνηθισμένο και επιθυμητό να γίνονται τατουάζ με τα σύμβολα των Ες-Ες και της σβάστικας, σε διάφορες παραλλαγές.

Παράλληλα ανέφερε και πως σε αρκετές δράσεις είχε συμμετοχή και ο βουλευτής Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ηθελαν να μπουν στη Βουλή με τανκς

«Σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, χαρακτηριστικά μάς έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι οι νεοσύλλεκτοι του κόμματος «ήταν υποχρεωμένοι να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού περιεχομένου, όπως "Ο Αγών μου" του Χίτλερ, το «Ημερολόγιο» του Γκέμπελς και άλλα, αλλά και "Τα Πρωτόκολλα της Σιών", ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους, δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές αλλά και οι κομμουνιστές (...) διότι ο Μαρξ ήταν κομμουνιστής, οπότε μοιραία Εβραίοι και κομμουνιστές ήταν το ίδιο. Πάντως, αυτό που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».

Ποιοι βουλευτές μετείχαν στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι, στα επεισόδια στο παλαιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους, τον Μάιο του 2009, όπου είχαν καταφύγει παράνομοι μετανάστες, μετείχαν μεταξύ άλλων και οι κατηγορούμενοι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Νίκος Μίχος και Γιάννης Λαγός. Ο μάρτυρας κατονομάζει και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και βουλευτές του κόμματος που δεν είναι κατηγορούμενοι.

Βουλευτές της ΧΑ έριχναν αυτοσχέδιες ρουκέτες με στόχο αλλοδαπούς

«Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι όλα τα παραπάνω πρόσωπα είχαν ανέβει στην οροφή του κτιρίου της Χρυσής Αυγής που ήταν ακριβώς απέναντι από το Εφετείο και έριχναν αυτοσχέδιες ρουκέτες, οι οποίες μέσα είχαν σκάγια που, όταν έσκαζαν, διασκορπίζονταν και χτύπαγαν περισσότερους στόχους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πολλών αλλοδαπών».

Και ο μάρτυρας αυτός αναφέρεται σε «γενική κεντρική εντολή» για τις επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και μάλιστα τονίζει «στα γραφεία, κάθε Σάββατο, όπου μαζευόμαστε, ο καθένας διηγείτο ιστορίες για το πόσους αλλοδαπούς χτυπούσε μέσα στην εβδομάδα και τι τους έκανε. Το ίδιο ισχύει και για επιθέσεις σε τοξικομανείς, αριστεριστές και αναρχικούς».

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι η οργάνωση διαθέτει βάση δεδομένων τα οποία διαχειρίζονται έμπειροι τεχνικοί στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, "ενώ υπάρχουν ικανότατοι χάκερ, οι οποίοι συχνά επιτίθενται στην ιστοσελίδα του αναρχικού χώρου Indymedia και σε άλλες εχθρικές προς αυτούς ιστοσελίδες"...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: