Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πρώην μέλος Χ.Α.: "Είχαμε εντολή από τον Μιχαλολιάκο να 'καθαρίσουμε' Περίανδρο και Πλαπούτα"



Οι μαρτυρίες πρώην μελών της Χρυσής Αυγής, που "καίνε" Γερμενή και Μπούκουρα. Ποιος ο ρόλος των δύο βουλευτών, τι εντολή είχε δώσει ο αρχηγός της για τον παλιό λοχαγό της Χ.Α.
Νέες μαρτυρίες που "καίνε" βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές.
"Είχαμε εντολή από τον Μιχαλολιάκο, όπου βρούμε τον Περίανδρο και τον Πλαπούτα, που είναι παλιός λογαχός Χ.Α., ο οποίος είχε μάλιστα φυλακιστεί, να τους καθαρίσουμε", λέει χωρίς περιστροφές ο μάρτυρας.
Αίσθηση προκαλεί ο ρόλος που αποδίδει στον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής, όπως λέει:
"Με τον Παναγιώταρο δεν είχα πολλή σχέση. Εκείνος όμως μας προμήθευε ρούχα και γκλομπ".
"Η κεντρική εντολή του Γ. Λαγού ήταν να τον 'φάμε' (τον Π. Φύσσα) όπου τον βρούμε. Η εντολή αυτή ήταν εν γνώσει του Ηλία Κασιδιάρη και πάντα με την έγκριση του Νίκου Μιχαλολιάκου", λέει ο μάρτυρας.
Την ίδια στιγμή, οι καταθέσεις που δημοσιεύει το "Έθνος", βάζουν στο στόχαστρο τον βουλευτή Γιώργο Γερμενή (Καιάδα) και τον βουλευτή της ΧΑ στην Κόρινθο, Στάθη Μπούκουρα.
Ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Ηλίας Παναγιώταρος αναμένεται να έχουν νέο "τετ α τετ" με τον ανακριτή, προκειμένου να επανεξεταστούν με βάση τα νέα στοιχεία της δικογραφίας.
Στοιχεία που έδωσε ο πρώτος από τους δύο μάρτυρες, βρίσκεται ο Γιώργος Γερμενής, τον οποίο κατονόμασε ως "λοχαγό" του, που τον εκπαίδευε στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης.
Όπως λέει ο μάρτυρας, υπήρξε μέλος της ΧΑ από το 2006. Στην οργάνωση τον στρατολόγησε ο υποψήφιος βουλευτής ΧΑ στην Αθήνα, Κ.Π., η μητέρα του οποίου έχει φροντιστήρια, τα οποία χρησίμευαν ως "δεξαμενή" ανεύρεσης νέων μελών για στρατολόγηση.
"Εκπαιδευτής μου στους Κενταύρους ήταν ο Γιώργος Γερμενής. Μετά την απόλυσή μου από τον στρατό, το 2010, εντάχθηκα στον σκληρό υπηρεσιακό πυρήνα. Για να μπούμε σε αυτόν, υποβληθήκαμε σε σειρά σωματικών ασκήσεων που λειτουργούσαν ως δοκιμασίες, όπως και σε τρόπους επίθεσης και άμυνας. Λοχαγός μας ήταν και εκεί ο Γιώργος Γερμενής", αναφέρει ο μάρτυρας. "Ο εκπαιδευτής στις δοκιμασίες ήταν ο Γιώργος Πατέλης. Επίσης εκπαιδευτής μας ήταν και ο Γ.Α. Τελικός κριτής μας ήταν ο  Γιώργος Γερμενής", δηλώνει.
Σημειώνεται, ότι ο Γ.Α. γνωστός για την ένταξή του σε ποδοσφαιρικούς συνδέσμους και ιδιαίτερα "ενεργός" στα γήπεδα, δεν έχει μέχρι στιγμής σχετιστεί με την υπόθεση και δεν έχει κληθεί να καταθέσει.
Στη μαρτυρία περιλαμβάνονται και πληροφορίες για την εκπαίδευση και τον οπλισμό.
"Πηγαίναμε για εκπαίδευση σκοποβολής σε ανοιχτό χώρο δίπλα από το σκοπευτήριο στο Χαϊδάρι, ώστε να μην τραβήξουν οι δικοί μας πυροβολισμοί την προσοχή της Αστυνομίας. Στη βολή συμμετείχαν περίπου 20 άτομα, γυναίκες και άνδρες, εκ των οποίων ο ένας υπηρετεί στην ΕΛΑΣ. Συχνάζει σε καφέ στους Αμπελοκήπους. Σημειώνω, ότι ο ιδιοκτήτης του καφέ είναι διορισμένος υπάλληλος της ΧΑ στη Βουλή", τονίζει.
"Ο Παππάς και ο Μιχαλολιάκος μας προέτρεπαν σε βίαιη δράση". "Γνωρίζω, ότι με εντολή Πατέλη, μεταφέραμε κοντάρια, ασπίδες, πιστόλια, πιστόλια εκτόξευσης ναυτικών φωτοβολίδων, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και άλλα. Σε αποθήκη, η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Ασπρόπυργου", προσθέτει.
Ο Μπούκουρας είχε πολλά πιστόλια
Καταπέλτης και ο δεύτερος μάρτυρας Δ, ο οποίος υποστηρίζει, ότι υπήρξε στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην περιφέρεια της Κορινθίας μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2012.
Στην κατάθεσή του, αναφέρει ως ηγετική φυσιογνωμία της ΧΑ στην περιοχή, τον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, ενώ κατονομάζει τον Ηλία Παναγιώταρο ως υπεύθυνο της Κορινθίας και "αναμφισβήτητο υπαρχηγό της ΧΑ" τον Ηλία Κασιδιάρη.
"Ο Μπούκουρας άρχισε να επιδεικνύει μία αλαζονική συμπεριφορά, θεωρώντας ότι δεν υπόκειται στους νόμους του κράτους και καθόριζε την κομματική πολιτική σε όλον τον νομό. Όλοι οι πυρήνες του νομού αναφέρονται σε αυτόν και εκτελούν πιστά τις εντολές του. Υπάρχει στρατιωτική οργάνωση και δομή, απόλυτη πειθαρχία στις εντολές των πυρηναρχών και του βουλευτή, ο οποίος αναφέρεται ευθέως στον αρχηγό του κόμματος, Νίκο Μιχαλολιάκο", σημειώνει.
"Γνωρίζω, ότι ο Μπούκουρας διατηρεί άγνωστο αριθμό πιστολιών Zastava 635. Μάλιστα, κάποιοι πυρηνάρχες έχουν συλληφθεί να φέρουν παρανόμως τα όπλα αυτά και έχουν κατηγορηθεί για παράνομη οπλοφορία. Έχω ακούσει ακόμα για διατήρηση οπλισμού σε κάποιο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στις Αρχαίες Κλεωνές. Στο ίδιο σημείο έχουν κρύψει και τρόφιμα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ξέρω ακόμα ότι κάποια στελέχη εν γνώσει της ηγετικής ομάδας του νομού (βουλευτή πυρηναρχών) πουλούσαν προστασία σε καταστήματα της Κορίνθου, Κιάτου και Ξυλόκαστρου", προσθέτει, αναφέροντας και συγκεκριμένα ονόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: