Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Άρση βουλευτικής ασυλίας για Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα ζητούν οι ανακριτικές αρχές



Μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους
Αίτημα άρσης ασυλίας τριών βουλευτών της ΧΑ υπέβαλε, ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα.
Ο ανακριτής διαθέτει σε βάρος τους στοιχεία από μαρτυρικές καταθέσεις. Στην κατάθεσή του, ο «προστατευόμενος μάρτυρας Ε’» αναφέρει μεταξύ άλλων τους Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο, Γιάννη Λαγό και Νίκο Μίχο, καθώς και τους παραπάνω τρεις βουλευτές, ως έχοντες σημαντικό ρόλο στην οργανωτική δομή της ΧΑ.
Διαβιβάστηκε στη Βουλή το αίτημα των ανακριτικών αρχών για άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Παναγώτη Ηλιόπουλου, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Γερμενή, οι οποίοι καλούνται να απολογηθούν για πράξεις ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και τη διεύθυνση αυτής.
Η Βουλή αναμένεται να συνδράμει στη διευκόλυνση των ανακριτικών αρχών με την επιτάχυνση της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.
Να σημειωθεί ότι μετά τη άσκηση ποινικής δίωξης, θεωρείται ότι έχει εξαρθρωθεί η οργάνωση και επομένως δεν υφίσταται το «διαρκές» του εγκλήματος. Έτσι, οι ανακριτές της υπόθεσης, για όποια εμπλοκή άλλου πλην των ήδη κατηγορουμένων αρχικά βουλευτών, θα πρέπει να απευθύνονται με αίτημά τους στη Βουλή για άρση ασυλίας τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας προσήλθε οικειοθελώς στις ανακριτικές αρχές.
Ήδη για το ίδιο αδίκημα έχουν κριθεί προφυλακιστέος ο γ,γ της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος  και οι βουλευτές Χρήτος Πάππας και Παναγιώτης Λαγό. Αντίθετα αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: