Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Με εντολή Σαμαρά έλεγχος στα κονδύλια έρευνας των ΑΕΙ και των ΤΕΙ για την τελευταία 5ετία



Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης-πανεπιστημιακών. Ο Υπουργός Παιδείας ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας
Κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών τη διενέργεια διαχειριστικού και οικονομικού ελέγχου στους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Έρευνας όλων των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας, για τα τελευταία πέντε οικονομικά έτη.
Η απόφαση αναμένεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στην πολιτεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο είναι ήδη τεταμένο λόγω του μέτρου της διαθεσιμότητας, που εφαρμόστηκε σε οκτώ ιδρύματα.
Στο μεταξύ τη Τετάρτη ολοκληρώθηκε η διορία για την απογραφή των διοικυητικών υπαλλήλων  των πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας  απογράφηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα 1700 διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων, από τους 1968 που είχαν υποχρέωση.
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, για τους 268 υπαλλήλους που δεν απογράφηκαν θα επιληφθούν τα πειθαρχικά συμβούλια των ιδρυμάτων τους. Σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή προβλέπει την αυτοδίκαιη υπαγωγή τους σε καθεστώς αργίας.
Σημειώνεται δε, ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποφάσισαν να συνεχίσουν για όγδοη συνεχή εβδομάδα την απεργιακή τους κινητοποίηση, ενώ εκκρεμεί η απόφαση των υπαλλήλων του

Δεν υπάρχουν σχόλια: