Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

«Αλλο ευρύτητα, άλλο απουσία στίγματος» Φ.Κουβέλης: Ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου με προϋποθέσεις


Φ.Κουβέλης: Ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου με προϋποθέσεις
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Πάτρα
Θα πρέπει να υπάρξει μια ευρεία συμμαχία δυνάμεων της δημοκρατικής αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας και της σοσιαλδημοκρατίας, που απορρίπτει πολιτικές και πρακτικές που οδήγησαν στην κρίση, δήλωσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Όμως, όπως πρόσθεσε, «η ευρύτητα του χώρου αυτού όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν σαφή και διακριτά όρια» και «δεν μπορεί να συγχέεται η ευρύτητα με την απουσία στίγματος».

«Παραμένουμε στρατευμένοι πάντα στην υπόθεση ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου και μάλιστα με μεγαλύτερη πλέον θέληση και δράση, καθώς οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα αποδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός ισχυρού δημοκρατικού προοδευτικού πόλου» είπε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο τρίτος πόλος δεν μπορεί και δεν θα γίνει συνιστώσα της συντηρητικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο τρίτος πόλος δεν θα συμφωνεί και θα δέχεται απόψεις λαϊκιστικές, άγονες, με σχέδια ξεπερασμένα και με υποσχέσεις για εύκολη επιστροφή στην κατάσταση προ κρίσης. Επίσης, σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, ο τρίτος πόλος δεν θα συμφωνεί με υποσχέσεις για τα πάντα στους πάντες και με διακινδύνευση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.
Στόχος του προοδευτικού τρίτου πόλου, όπως είπε ο Φώτης Κουβέλης, είναι η πλειοψηφία, η ανάληψη της εξουσίας και η εφαρμογή του αντίστοιχου πολιτικού προγράμματος, αλλά όπως πρόσθεσε, δεν θα μείνει εκτός λύσεων έως ότου γίνει πλειοψηφία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: