Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ...


...ΓΙΑ ΠΑΘΗΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΛΥΜΑ ''ΜΑΥΡΟΥ'' ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ TOR -M1...
Ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ  Μαλλή απολογήθηκε ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών, Γιάννης Σμπώκος, για παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για την προμήθεια...
των ρωσικών πυραύλων Tor-M1.
Ο Σμπώκος, που αρνείται τις κατηγορίες, καταδικάστηκε πρόσφατα στην του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου σε κάθειρξη 16 ετών. Έτσι, μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος κι επέστρεψε στη φυλακή.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε ζητήσει από συγκατηγορούμενο του στην υπόθεση των ρωσικών όπλων, να χρησιμοποιήσει εταιρεία συμφερόντων του, όπου φαίνεται να κατέληξαν περίπου 12 εκατ. ευρώ, ποσό που κατά το κατηγορητήριο είναι προϊόν δωροδοκίας.
Εν τω μεταξύ, μόλις οι ανακριτές ολοκληρώσουν το έργο τους, θα αναλάβουν την υπόθεση της σύναψης των συμβάσεων των υποβρυχίων, καλώντας σε απολογία δύο πρόσωπα.
Τον Νοέμβριο, οι δύο ανακριτές θα μεταβούν στη Χάγη προκειμένου να συναντηθούν με συναδέλφους τους  από την Ελβετία, την Γερμανία, το Λουξεμβούργο και την Αγγλία, έτσι ώστε να ζητήσουν να ανοιχθούν τραπεζικοί λογαριασμοί που πιθανόν έχουν σχέση με αποδέκτες μιζών από τις συμβάσεις των υποβρυχίων.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: