Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

''ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ''...


Για εμπαιγμό των συνταξιούχων κάνει λόγο ο τομεάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Μητρόπουλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχωρεί στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων...

«Τον τελευταίο καιρό μεγάλη συζήτηση γίνεται για το μέλλον των επικουρικών συντάξεων. Η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, εμπαίζει τους συνταξιούχους μας. Αποκρύπτει όμως ότι έχει ήδη ψηφιστεί διάταξη που στην ουσία καταργεί τις επικουρικές συντάξεις», επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Μητρόπουλος, με τη διάταξη του άρθρου 42 του ν. 4052/2012 (ΦΕΚ Α 41), η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει από 1-1-2014 κάθε οικονομική ενίσχυση των επικουρικών συντάξεων από τον κρατικό προϋπολογισμό, θεσπίζοντας ρήτρα «Απαγόρευσης Κρατικής Επιχορήγησης Επικουρικών Συντάξεων», ενώ ταυτόχρονα έχει επιβάλει και τη Ρήτρα Μηδενικού Ελλείμματος στα Επικουρικά Ταμεία, σε συνδυασμό με το Συντελεστή Βιωσιμότητας «ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις».
«Μετά τη λεηλασία των αποθεματικών με το PSI, τις συνταξιοκτόνες συνέπειες του μνημονίου (ανεργία, μείωση μισθών) που στερούν από τα Ταμεία μας 6 δισ. ευρώ κατ’έτος, έρχεται τώρα η κατάργηση των επικουρικών συντάξεων και του εφάπαξ», συνεχίζει ο κ. Μητρόπουλος, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι «από 1-1-2015 έρχεται επίσης, σύμφωνα με τον ν. 3863/2010 (άρθρο 37), η θέσπιση της κατώτατης εγγυημένης βασικής σύνταξης των 360 ευρώ για όλους».
«Αυτό δεν πρέπει να το δεχθούν οι Έλληνες συνταξιούχοι. Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα τη λεηλασία και την εξαθλίωση του λαού μας», καταλήγει.
http://fimotro.blogspot.gr/2013/10/blog-post_6385.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: