Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ξεκίνησε σε τεταμένο κλίμα Συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη


Συνθήματα κατά της διαθεσιμότητας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη
Από προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Θεσσαλονίκη
Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς σχολικοί φύλακες και εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση πλησίασαν την έδρα και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπουργών για το ζήτημα των απολύσεων και της διαθεσιμότητας, ζήτησαν την αποχώρηση των βουλευτών από την αίθουσα.

Λίγο πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου με θέμα «Κοινωνία σε κρίση, Αυτοδιοίκηση σε δράση», που διεξάγεται στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση ζήτησαν από τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Σίμο Δανιηλίδη, να τοποθετηθεί εκπρόσωπός του στη διάρκεια του συνεδρίου, αίτημα που έγινε δεκτό.

Ο κ. Δανιηλίδης ανέφερε ότι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων είναι κάθετα αντίθετη σε οριζόντιες περικοπές στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι έχει ωριμάσει η πρόταση για εθελούσια διαδημοτική κινητικότητα.

Υπογράμμισε δε, την ανάγκη να διατηρηθούν οι κοινωνικές δομές των Δήμων και πρόσθεσε ότι οι Δήμοι συμμετέχουν στους δικαστικούς αγώνες των σχολικών φυλάκων.

Από την πλευρά του, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Μηνάς Μοναστηρίδης, ο οποίος αναμένεται να τοποθετηθεί και στο συνέδριο, ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια να εκφραστεί η άποψη των εργαζομένων κατά της διαθεσιμότητας και θα ζητήσει να υιοθετηθεί αυτή η άποψη από την ΚΕΔΕ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: