Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Εντείνονται οι κινητοποιήσεις Συλλαλητήριο διοικητικών και φοιτητών στα Προπύλαια κατά της διαθεσιμότητας


Συλλαλητήριο διοικητικών και φοιτητών στα Προπύλαια κατά της διαθεσιμότητας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Συλλαλητήριο κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποιούν αυτή την ώρα στα Προπύλαια διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι. Προς το παρόν, πάντως, δεν διαφαίνεται λύση στο θέμα της λειτουργίας των ΑΕΙ, καθώς τόσο οι απεργοί όσο και το υπουργείο Παιδείας παραμένουν ανυποχώρητοι.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο προχωρούν σε 48ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, και αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσουν για να εισηγηθούν στην Ομοσπονδία τους νέα 48ωρη απεργία για την ερχόμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος επιμένει ότι κάποιοι επιθυμούν τη μετατροπή του χώρου της Παιδείας σε πεδίο πολιτική αποσταθεροποίησης.

Στήριξη στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ εκφράζει σε ψήφισμά του το ΔΣ της ΟΛΜΕ, απαιτώντας «να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη εναντίον τους και κάθε παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής τους δράσης».
Η ΟΛΜΕ καταδικάζει τόσο «την κλιμάκωση του αυταρχισμού και την ποινικοποίηση του αγώνα τους, με δεύτερη προσφυγή στα δικαστήρια ώστε να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία», όσο και «την επιβολή αργίας στους 278  απεργούς που αρνήθηκαν να απογραφούν, αρνούμενοι να συναινέσουν στην απόλυσή τους και να σπάσουν μ' αυτό τον τρόπο την απεργία τους».
Την παραίτηση του Κ.Αρβανιτόπουλου ζήτησε, με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου, κατηγορώντας τον ότι «έχει δημιουργήσει αποκλειστικά το αδιέξοδο που επικρατεί σήμερα στα πανεπιστήμια με εξαιρετικά αντιεπιστημονικές, αδιαφανείς και λάθος διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα».
«Αδιέξοδο που μπορεί έστω και την τελευταία στιγμή να λυθεί διά της παραιτήσεώς του» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι «τα πανεπιστήμια μένουν κλειστά εδώ και 11 εβδομάδες από την κυβέρνηση, η οποία είναι και η αποκλειστικά υπεύθυνη για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί».
«Η κυβέρνηση υπακούει πιστά στις εντολές της τρόικας, την ίδια στιγμή που εκβιάζει την πανεπιστημιακή κοινότητα με την επέμβαση των ΜΑΤ και των εισαγγελέων, δείχνοντας που μπορεί να φτάσει για να υλοποιήσει τα αντικοινωνικά της σχέδια» υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, ζητώντας την απόσυρση του μέτρου της διαθεσιμότητας και την προστασία των πανεπιστημίων «από την πλήρη απαξίωση και διάλυση».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: