Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Θα αναπληρωθούν οι ώρες ώς 9 Αυγούστου Δεν θα χαθεί το εξάμηνο στο Καποδιστριακό αποφάσισε η Σύγκλητος


Δεν θα χαθεί το εξάμηνο στο Καποδιστριακό αποφάσισε η Σύγκλητος
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Αθήνα
Από τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε και ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα, έως τις 9 Αυγούστου θα διαρκέσει φέτος η ακαδημαϊκή χρονιά, όπως αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών την Παρασκευή, τα μέλη της οποίας κρίνουν ότι το ακαδημαϊκό εξάμηνο δεν έχει χαθεί.

Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα τμήματα του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με την Σύγκλητο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το εξάμηνο δεν χάθηκε αλλά θα γίνουν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού με μια παράταση και στη συνέχεια οι 13 εβδομάδες του εαρινού ως τις 9 Αυγούστου.

Στο διάστημα αυτό τα τμήματα του Πανεπιστημίου θα κανονίσουν κατά περίπτωση τα θέματα των εξετάσεων και των παραδόσεών τους. Το ακαδημαϊκό έτος κανονικά λήγει στις 30 Αυγούστου.

Η Σύγκλητος καλεί όλα τα τμήματα του ΕΚΠΑ να ευθυγραμμιστούν με την απόφασή της.

Η Νομική Σχολή βέβαια έχει διαφοροποιηθεί ήδη, ενώ ο πρόεδρός της Θ.Φορτσάκης αποχώρησε την Παρασκευή από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, καθώς διέκοψαν τη διαδικασία για μία ακόμη φορά φοιτητές που θέλησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους χωρίς να έχουν προσκληθεί.

Πηγές του υπουργείου Παιδείας κάνουν λόγο για θετική συμβολή στην ομαλοποίηση της ακαδημαϊκής και διοικητικής λειτουργίας του ΕΚΠΑ.

«Η διδασκαλία των 13 εβδομάδων ανά εξάμηνο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, αποτελεί βασική προϋπόθεση για την παροχή εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και λειτουργεί υπέρ των φοιτητών και όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας» ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η πρυτανεία του ιδρύματος εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι διοικητικοί υπάλληλοι που απήργησαν δεν έλαβαν μισθό για το χρόνο της απεργίας, με αποτέλεσμα για τον μήνα Σεπτέμβριο να περικοπούν 681.342 ευρώ και για το μήνα Οκτώβριο 836.338 ευρώ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: