Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΕΚΑ: Παρεμβάσεις για πλειστηριασμούς, ΔΕΗ, ομαδικές απολύσεις...


"Θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των εργαζομένων και την προστασία του δικαιώματος της εργασίας, μέσα σε συνθήκες ενός ιδιότυπου πολέμου που βρίσκονται οι εργαζόμενοι απέναντι στην ...
αυθαιρεσία των επιχειρήσεων που έχουν ενθαρρυνθεί από τις Μνημονιακές εφαρμοζόμενες πολιτικές", έθιξε το ΕΚΑ σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε.

Για το θέμα των πλειστηριασμών το ΕΚΑ αναφέρει ότι: "Παίρνουμε πρωτοβουλία σαν Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Α. Να στηρίξουμε με νομικές συμβουλές όλα τα σωματεία του ΕΚΑ που θέλουν να προστατέψουν τα μέλη τους από πλειστηριασμούς κατοικιών τους.

Β .Να προχωρήσουμε σε ανοιχτές δράσεις και συγκεντρώσεις έξω από Τράπεζες που προβαίνουν σε πλειστηριασμούς.

Γ. Να παρευρίσκεται το ΕΚΑ κάθε Τετάρτη στις κινητοποιήσεις που γίνονται στο ειρηνοδικείο από πολίτες και φορείς για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί.

Δ. Να κινηθούμε νομικά σαν ΕΚΑ στην κατεύθυνση να σταματήσει η κοροϊδία των πολιτών από την κυβέρνηση που στη ουσία ένα έκτακτο μέτρο όπως αυτό του χαρατσιού το κάνει μόνιμο μέσα από τον νέο νόμο που φέρνει για ψήφιση στην Βουλή για τον νέο φόρο ακινήτων .

Ε. Στόχος μας είναι, επίσης, η αντιμετώπιση των συνεπειών ενός πιθανού κύματος εξώσεων από τη νέα χρονιά. Ενώ τέλος, προσβλέπουμε στη δημιουργία ενός ευρύτερου κινήματος για το δικαίωμα όλων στην κοινωνική στέγη".

Διαβάστε όλο το εισηγητικό κείμενο του ΕΚΑ για όλες τις θεματικές που έθιξε,εδώ...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: