Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τι αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαθήματα μέχρι 9 Αυγούστου για να μη χαθεί το εξάμηνο


Μαθήματα μέχρι 9 Αυγούστου για να μη χαθεί το εξάμηνο

Κάθε σχολή θα αποφασίσει μόνη της πώς θα καλύψει τις ώρες

Μαθήματα μέχρι τις 9 Αυγούστου αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

Ωστόσο κάθε σχολή του Ιδρύματος θα αποφασίσει με ποιον τρόπο θα καλύψει τις ώρες.

'Ετσι λοιπόν από τις 16 Δεκεμβρίου οπότε και ξεκίνησαν τα πρώτα μαθήματα, έως τις 9 Αυγούστου θα διαρκέσει φέτος η ακαδημαϊκή χρονιά. Σύμφωνα με τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ το εξάμηνο δεν χάθηκε αλλά θα γίνουν οι 13 εβδομάδες του χειμερινού με μια παράταση και στη συνέχεια οι 13 εβδομάδες του εαρινού ως τις 9 Αυγούστου.

Ύστερα από το αλαλούμ που επικράτησε για τρεις μήνες στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, το αρχαιότερο Ίδρυμα δίνει «μάχη» να βρει το ρυθμό του και να «σώσει» τους φοιτητές από τα κενά που προκλήθηκαν με τις χαμένες ώρες.

Να σημειωθεί πάντως ότι η Νομική Σχολή Αθηνών, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία σε συνεδρίαση η διοίκηση και οι καθηγητές της σχολής, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι -για πρώτη φορά στα χρονικά- το εξάμηνο για τη σχολή χάθηκε.

Ο χρόνος για την αναπλήρωση των μαθημάτων δεν επαρκεί μέχρι τον Φεβρουάριο,υποστηρίζουν οι καθηγητές, γι' αυτό το λόγο έλαβαν και την προαναφερθείσα απόφαση.

Όπως αποφάσισε η διοίκηση της σχολής οι φοιτητές θα διδαχθούν δυο προαπαιτούμενα μαθήματα προκειμένου να μπορέσουν να προχωρήσουν στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ θα  γίνει  η εξεταστική τον Ιανουάριο με τα παλιά μαθήματα. Επίσης, η βαθμολογία του προγράμματος Εράσμους θα προχωρήσει κανονικά.

Αναμένεται πλέον να διευκρινιστεί αν η Νομική Σχολή θα ευθυγραμμιστεί με τα υπόλοιπα τμήματα του ΕΚΠΑ, κατά τις οδηγίες της Συγκλήτου. Η απόφαση της τελευταίας πάντως, δεν είναι δεσμευτική. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: