Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ''ΓΕΝΕΥΗ 2''...


Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χωρών που προσκλήθηκαν από τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, να συμμετάσχουν ...
στην ειρηνευτική διάσκεψη για τη Συρία, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελβετία, την Τετάρτη.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα του ΟΗΕ, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας), ο γ.γ. του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι έχει αποφασίσει να στείλει ορισμένες «πρόσθετες προσκλήσεις» για τη διάσκεψη στο Μοντρέ.
«Έχω αποφασίσει να καλέσω 10 επιπλέον χώρες, εκτός από τις 30 χώρες που έχουν ήδη προσκληθεί», είπε ο Μπαν Κι Μουν. Οι χώρες αυτές είναι η Αυστραλία, το Μπαχρέιν, το Βέλγιο, η Ελλάδα, η Αγία Έδρα (Βατικανό), το Λουξεμβούργο, το Μεξικό, η Ολλανδία, η Δημοκρατία της Κορέας και το Ιράν.
Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος αναχωρεί σήμερα από τη Νέα Υόρκη με προορισμό το Μοντρέ, ανέφερε ότι «η διεύρυνση της διεθνούς παρουσίας εκείνη την ημέρα θα είναι σημαντική και χρήσιμη» και ότι έλαβε την απόφαση μετά από σειρά επαφών με πολλούς ηγέτες από όλο τον κόσμο και με σκοπό να δημιουργηθεί το «καλύτερο δυνατό περιβάλλον για την επιτυχία αυτής της ζωτικής σημασίας διάσκεψης» για την επικράτηση της ειρήνης στη Συρία.

Πρόσκληση ΟΗΕ στο Ιράν για τη «Γενέυη 2» - Με αποχώρηση απειλεί η συριακή αντιπολίτευση
Πρόσθεσε ότι το Μοντρέ δεν θα είναι ένας χώρος για διαπραγματεύσεις και ότι σκοπός της συγκέντρωσης χωρών και οργανώσεων θα είναι η επίδειξη της αλληλεγγύης τους προς τον συριακό λαό, ο οποίος υποφέρει τόσο πολύ, όπως επεσήμανε, σημειώνοντας ότι η διαπραγματευτική διαδικασία για τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου στη Συρία θα ξεκινήσει στη Γενεύη στις 24 Ιανουαρίου. Τέλος, ο Μπαν Κι Μουν χαιρέτισε την απόφαση της συριακής αντιπολίτευσης να λάβει μέρος στη διάσκεψη.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://fimotro.blogspot.gr/2014/01/2_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: