Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Ο θαυμαστής του Αουσβιτς στη Θεσσαλονίκη...




Νέα πρόκληση της Χρυσής Αυγής. Τη μέρα που έχει οριστεί από την ελληνική πολιτεία ως ημέρα μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, η ναζιστική οργάνωση ανακοινώνει την υποψηφιότητα του Αρτέμη Ματθαιόπουλου για τη διεκδίκηση του Δήμου της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για...
μια πραγματική ύβρη, για μια πόλη που έχασε στο Ολοκαύτωμα τη μεγάλη πλειοψηφία της εβραϊκής της κοινότητας.

Προσφέροντας το χρίσμα στον υποψήφιο γαμπρό του ο έγκλειστος Αρχηγός της οργάνωσης ασφαλώς επιχειρεί να αποδυναμώσει τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος παρουσιάζεται ως υποψήφιος διάδοχος του Μιχαλολιάκου.

Αλλά τα εσωτερικά της Χρυσής Αυγής δεν έχουν τόση σημασία, εφόσον είναι ακόμα σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και ασφαλώς η τύχη της οργάνωσης και της ηγεσίας θα εξαρτηθεί από το τελικό βούλευμα.

Αλλά με ποια ιδιότητα ζητά την ψήφο των Θεσσαλονικιών ο Ματθαιόπουλος; Μέχρι να αναδειχτεί σε βουλευτή Σερρών (με αυθημερόν παραίτηση του εκλεγέντα Σιώη), η σχέση του με την πόλη ήταν το τραγούδι του συγκροτήματος Pogrom, στο οποίο ανήκε, και το οποίο είχε στο ρεπερτόριό του τον πιο ακραίο ύμνο στο Αουσβιτς και την πιο ανατριχιαστική συνηγορία για το Ολοκαύτωμα και τα εγκλήματα του ναζισμού. Παραθέτουμε τους στίχους:

«Juden Raus! Διακοπές στο Αουσβιτς. / Γαμώ τον Βίζενταλ / γαμώ την Αννα Φρανκ / γαμιέται κι όλη η φυλή του Αβραάμ. / Τ’ αστέρι του Δαβίδ με κάνει να ξερνάω / αχ, το Αουσβιτς, πόσο το αγαπάω! / Ρε κωλοεβραίοι δεν θα σας αφήσω / στο Τείχος των
Δακρύων θα ’ρθω να κατουρήσω. / Μες στις συναγωγές σας Zyklon B θα ρίξω / Πουστράκι ραβίνε, θα ’ρθω να σε πνίξω. / Juden Raus! Καίγομαι στο Αουσβιτς».

Προχτές βγήκε ο Ματθαιόπουλος στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και δήλωσε ότι δεν έχει καμιά σχέση με τον ναζισμό, σύμφωνα με την τελευταία μόδα που ακολουθούν και οι διωκόμενοι «συναγωνιστές» του. Δεν μας κάνει εντύπωση. Εξάλλου και ο Μπρούνερ, ο Μέρτεν και ο Αϊχμαν τα ίδια έλεγαν.

 Δημήτρης Ψαρράς

"Εφημερίδα των Συντακτων"

Δεν υπάρχουν σχόλια: