Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Στους δρόμους από αύριο οι αγρότες της Πελοποννήσου...





Πανελλαδικές κινητοποιήσεις από αύριο, Tρίτη, αποφάσισε το συντονιστικό όργανο των αγροτών, οι οποίοι διαφωνούν στο σύνολο των φορολογικών μεταρρυθμίσεων που αφορά στον κλάδο τους.

Οι αγρότες ζητούν την...
κατάργηση τήρησης λογιστικών βιβλίων από τις μικρές και μεσαίες αγροτικές μονάδες, αύξηση του αφορολόγητου και ρύθμιση των κόκκινων δανείων τους.

Αγρότες Αχαΐας

Σήμερα, στις 7.00 το απόγευμα, έχει προγραμματισθεί σύσκεψη των αγροτών στην Κάτω Αχαΐα, προκειμένου να αποφασίσουν για τον τρόπο αντίδρασής της και να προγραμματίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως σημειώνουν, θα στηθεί κοινό μέτωπο αντίδρασης των αγροτών Αχαΐας και Ηλείας και συντονισμένα θα προχωρήσουν στις όποιες κινήσεις, με το ενδεχόμενο να βγουν με τα τρακτέρ στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου να είναι πάρα πολύ πιθανό.

Αγρότες Ηλείας

Τόπος συγκέντρωσης των αγροτών με αγροτικά μηχανήματα και τρακτέρ έχει ορισθεί ο κόμβος της Μαραθιάς στην εθνική οδό Πύργου - Πατρών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας βρισκόταν χθες σε περιοδεία στα χωριά για ενημέρωση και κάλεσμα των αγροτών σε συσπείρωση και αγώνα διαρκείας ενάντια στα μέτρα εξόντωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Ο αγροτικός σύλλογος Αμαλιάδας, ο σύλλογος κτηνοτρόφων του νομού, κ.α., είναι, μεταξύ αυτών, που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε αυτές τις δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες σημειωτέον παίρνουν μορφή πανελλαδική, καθώς ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν αποφασίσει οι αγροτικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων Ηλείας, εξάλλου, διοργανώνει συγκέντρωση αγροτών στη ΔΟΥ Πύργου αύριο, ενώ παρόμοια συγκέντρωση - αποκλεισμός των ΔΟΥ σε πανελλαδικό επίπεδο αναμένεται να γίνει την προσεχή Παρασκευή.

Οι αγρότες απηύθυναν κάλεσμα όχι μόνον στους συναδέλφους τους, αλλά και στους πολίτες της Ηλείας να συνταχθούν μαζί τους και με μαζικές κινητοποιήσεις να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική, που πλήττει κάθε λαϊκή οικογένεια.

Πηγή: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: