Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (19:30)


Παναθηναϊκός vs Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ (19:30)

Aθήνα
Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν για τρίτη φορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε ένα ματς που μπορεί μεν να μην κρίνει τον τίτλο του πρωταθλήματος της Α1, ωστόσο ένα ντέρμπι «αιωνίων» έχει πάντα σημασία για το προφίλ τους αλλά και την ψυχολογία των παικτών εν όψει της δύσκολης συνέχεια σε Ευρώπη και Ελλάδα. Στο ΟΑΚΑ (19:30, Δημόσια Τηλεόραση) «πράσινοι» και «κόκκινοι» θα μονομαχήσουν για το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Oι δύο ομάδες έχουν από μία ήττα στο πρωτάθλημα, όμως οι «ερυθρόλευκοι»  ξεκίνησαν τη σεζόν με -2, λόγω τιμωρίας. Ετσι σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, η διαφορά θα αυξηθεί στους τρεις βαθμούς, αντίθετα η διαφορά των δύο ομάδων θα μειωθεί στον ένα πόντο και οι Πειραιώτες θα ελπίζουν σε μία ήττα του Παναθηναϊκού για να ισοβαθμήσουν και να έχουν το πάνω χέρι.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ωστόσο πρέπει να σκεφτεί ότι την Πέμπτη οι «πράσινοι» πάιζουν στην Πόλη με τη Φενέρμπαχτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την επόμενη Παρασκευή στο ΟΑΚΑ απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ενδιάμεσα με τον Πανελευσινιακό για την Α1.

Παράλληλα ο Γιώργος Μπαρτζώκας  δεν υπολογίζει και πάλι στη βοήθεια των Λο και Πέτγουεϊ (αν και ο τελευταίος αναμένεται ως το τέλος του μήνα να επιστρέψει), αλλά διαθέσιμος θα είναι για πρώτη φορά ο Τζαμάριο Μουν, που θα κάνει ντεμπούτο, ενώ ετοιμοπόλεμος είναι και ο Δημήτρης Αγραβάνης που ξεπέρασε το δερματικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Το αποψινό ματς είναι το 107ο στην ιστορία των δύο ομάδων στην Α1 (από τη σεζόν 1992/93) και ο Παναθηναϊκός μετρά 45 νίκες στα 52 ματς που έχει δώσει ως γηπεδούχος.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Χριστοδούλου, Σχινάς και Αναστόπουλος. Οι δύο τελευταίοι είχαν «σφυρίξει» μαζί με τον Τανατζή στον ημιτελικό του Κυπέλλου.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: