Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Γερμανοί νεοναζί στην εκδήλωση για τα Ίμια...




Πιστοί στο ραντεβού τους με τη Χρυσή Αυγή, οι Γερμανοί λάτρεις του Χίτλερ επισκέφθηκαν τη χώρα μας -όπως κάνουν κάθε χρόνο- και πήραν μέρος στην εκδήλωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος για τα Ίμια.
Αυτό ανέφερε χθες η...
εφημερίδα «Ντι Τσάιτ» στην ηλεκτρονική της έκδοση, όπου και έκανε λόγο για γνωστούς σεσημασμένους Γερμανούς νεοναζί που βρέθηκαν στην ελληνική πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής και μάλιστα «τίμησαν και τους νεκρούς Γερμανούς στρατιώτες στο νεκροταφείο τουΔιόνυσου, σε μια τελετή που οι ίδιοι περιγράφουν πως έγινε με «δάδες, ανάγνωση ποιημάτων και τραγούδια».
Προτού πάνε, δηλαδή, στην πορεία της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια, μετέβησαν στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο και τραγούδησαν χιτλερικά τραγούδια.
Τα παραπάνω δεν χρειάζονταν να τα αποκαλύψει η εφημερίδα «Τσάιτ», μπορεί κανείς να τα διαβάσει και να δει και τις σχετικές φωτογραφίες σε ανάλογες ιστοσελίδες όπου οι Γερμανοί νεοναζί περιγράφουν τη δράση τους στην Ελλάδα, μαζί με τους «συντρόφους» τους της Χρυσής Αυγής.
Βέβαια, πρόκειται για «παλιούς γνωστούς», καθώς είναι μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης FNS, που δραστηριοποιείται στη νότια Γερμανία και έχει πολύ στενές σχέσεις με τους Χρυσαυγίτες.
Πριν από ένα χρόνο είχαν έρθει ξανά στην Ελλάδα την ίδια εποχή και μάλιστα δύο από αυτούς κλήθηκαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τη Χρυσή Αυγή και φωτογραφήθηκαν με τους Μιχαλολιάκο και Κασιδιάρη.
Τότε ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε ισχυριστεί πως πρόκειται για Γερμανούς δημοσιογράφους, ωστόσο πολύ γρήγορα το ψέμα του αποκαλύφθηκε καθώς οι ίδιοι οι Γερμανοί νεοναζί στην ιστοσελίδα τους ομολογούσαν πως στην ελληνική Βουλή τούς κάλεσε ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Και στην περίπτωση εκείνη, αλλά και τώρα, οι Γερμανοί που έρχονται στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίοι νεοναζί.
Πρόκειται κατά βάση για σεσημασμένους και ήδη καταδικασμένους για τη δράση τους από τις γερμανικές αρχές, ενώ η οργάνωση FNS -που σημαίνει Ελεύθερο Δίκτυο Νότου- χαρακτηρίζεται από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ως «επικίνδυνη ναζιστική οργάνωση».
Στην ιστοσελίδα τους, μάλιστα, και σε παλιότερες αναρτήσεις κάνουν λόγο ανοιχτά για τις στενές σχέσεις που τους συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή. Σε παλιότερη ανάρτησή τους αναφέρονται σε επίσκεψη στελεχών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Νυρεμβέργης, όπου οι Γερμανοί νεοναζί τούς ξενάγησαν σε «αξιοθέατα από την εποχή του Γ” Ράιχ».
Δεν είναι τυχαίο ότι στην περιοχή της Νυρεμβέργης, στην πόλη όπου οργάνωνε τα περίφημα συνέδριά του το ναζιστικό κόμμα, ιδρύθηκε ο πρώτος πυρήνας της Χρυσής Αυγής στη Γερμανία, με τη στήριξη φιλο-χιτλερικών στοιχείων της πόλης.
Βέβαια η προσπάθεια αυτή της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία και παρά το γεγονός ότι στην πόλη ζουν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, τα μέλη του πυρήνα της Χρυσής Αυγής δεν ξεπέρασαν τα δέκα άτομα, ενώ υπήρξε και μεγάλη κατακραυγή του εγχειρήματος από τις κοινότητες των Ελλήνων μεταναστών.
Παντελής Βαλασόπουλος
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: