Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Παπανδρέου: Η Μέρκελ επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ...





Τα πράγματα στη θέση τους βάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, που εξακολουθεί τέσσερα χρόνια μετά να δέχεται πυρά για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μιλώντας στο ...
London School of Economics, ο πρώην πρωθυπουργός αποκατέστησε την αλήθεια, σημειώνοντας πως ήταν η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ που επέβαλε τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα στήριξης της Αθήνας και αυτό διότι «δεν εμπιστευόταν την Κομισιόν για την επίβλεψη της Ελλάδας».

«Όταν ήμουν πρωθυπουργός και οι αγορές έλεγαν ότι θα πτωχεύσουμε, δεν είχα πού να πάω», αποκάλυψε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ερωτηθείς γιατί δεν έκανε δημοψήφισμα το 2010 και επέλεξε το 2011, ο πρώην πρωθυπουργός θύμισε ότι δεν υπήρχε σχετικός νόμος και η χώρα βρισκόταν σε ανάσα δύο ημερών από την χρεοκοπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Παπανδρέου προέβλεψε μεταξύ άλλων, ότι το 2050 καμία χώρα της Ε.Ε. δεν θα βρίσκεται στο κλάμπ των G20, δηλαδή των 20 ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη, ενώ πρότεινε την εκλογή του προέδρου της Ε.Ε. απευθείας από τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: