Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Περί άλλων τυρβάζουν στο ΠΑΣΟΚ...




Δεν απαντούν στις αποκαλύψεις των FT...
Συνομωσιολογούν, αντί να απαντούν επί της ουσίας στα όσα αποκάλυψε το χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times στην Χαριλάου Τρικούπη.
Αψηφώντας την διεθνώς αναγνωρισμένη εγκυρότητα του εντύπου, μόνο και μόνο γιατί ...
οι αποκαλύψεις του έφερναν σε δύσκολη θέση τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, στο ΠΑΣΟΚ πετούν την μπάλα στην εξέδρα και ...περί άλλων τυρβάζουν. Για την ακρίβεια, τα βάζουν τώρα, ως και με τον κυβερνητικό τους εταίρο με αφορμή τα προεκλογικά του σποτ, ενώ ετοιμάζουν μπαράζ εμφανίσεων του Ευάγγελου Βενιζέλου στην τελική ευθεία για τις εκλογές.
Στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά τις αποκαλύψεις για τον ρόλο του τότε υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις Κάννες, επιλέγουν να μην σηκώσουν το γάντι που πέταξε προς πάσα κατεύθυνσητο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι «τώρα είναι ώρα να μιλήσουν άλλοι», μετά την επιβεβαίωση της δικής τους πλευράς.
«Να μιλάμε τώρα για κάτι που έγινε πριν από τρία χρόνια;», αναρωτιούνται ως η υπόθεση να έχει περάσει στην Ιστορία, παραπέμποντας αόριστα σε κάποια συζήτηση στο μέλλον.
Από την άλλη πλευρά, πάλι, στελέχη του κόμματος που θεωρούνται «παπανδρεϊκά», αντιδρούν. Μετά τον πρώην γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη που μίλησε επώνυμα για ευθεία εξωτερική παρέμβαση για να ανατραπεί μία δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, ζητώντας εξηγήσεις, άλλα στελέχη μιλούσαν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους για δημοσίευμα που «τα λέει όλα από μόνο του». Αρνούνταν πάντως να το σχολιάσουν δημόσια, προφανώς για να μην πλήξουν περαιτέρω την εικόνα του κόμματος λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές.
Επιχείρηση «αλλαγή ατζέντας»
Στην Χαριλάου Τρικούπη, στο μεταξύ, ωσάν να μη συνέβη τίποτα, επιχειρούσαν όλη τη μέρα χθες να αλλάξουν την ατζέντα. Ως και τη ΝΔ, εταίρο τους στην κυβέρνηση έβαλαν στο στόχαστρο, εκτιμώντας ότι μέσα από τα τηλεοπτικά της σποτ για τις εκλογές, επιχειρεί να καρπωθεί ό,τι θετικό έχει να επιδείξει η κυβέρνηση συνεργασίας. «Βλέπουμε τα σποτάκια της Ν.Δ. και μένουμε άναυδοι με την υποκρισία, την παραπλάνηση και την κοροϊδία. Προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι όλα τελικά έγιναν από τότε που ανέλαβε πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς», υποστήριξε ο γραμματέας Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, κάνοντας λόγο για «μεγάλο ψέμα» εκ μέρους τους και υπερασπιζόμενος το έργο του ΠΑΣΟΚ. «Το ότι έχουμε σήμερα πρωτογενές πλεόνασμα οφείλεται κατά 80% στις προσπάθειες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κυρίως στις θυσίες του ελληνικού λαού μέχρι το 2012. Τότε η Ν.Δ. μιλούσε για ”πολιτική εξαπάτηση”, “ολέθριο σφάλμα”, παρουσίαζε “Ζάππεια”, τροφοδοτούσε την ακραία πόλωση και οργάνωνε τους “αγανακτισμένους”», σημείωσε, τονίζοντας την συνεπή στάση του ΠΑΣΟΚ παρά το πολιτικό κόστος και «δείχνοντας» στο μέλλον με στόχο την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. «Για να γίνουν αυτά πράξη πρέπει να διαφυλαχθεί η σταθερότητα της χώρας, να ενισχυθεί η Κεντροαριστερά της ευθύνης και η συναίνεση», σημείωσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του κόμματος για «όχι» στον διχασμό, τον δεξιό και αριστερό λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, στην Χαριλάου Τρικούπη, ετοιμάζουν και ένα ...μπαράζ εκδηλώσεων στον δρόμο προς τις εκλογές, με τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο να μιλά αύριο σε εργαζόμενους του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στο Caravel, την Πέμπτη σε επιστήμονες, παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Ηλία Μόσιαλου και την άλλη Τετάρτη στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Στην επόμενη εβδομάδα άλλωστε ρίχνουν και το μεγαλύτερο βάρος, ετοιμάζοντας νέα ...διλήμματα και περίπου 30 εκδηλώσεις σε όλη την χώρα.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: