Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Δικαστική βόμβα στην Ιταλία: O Μπερλουσκόνι ήταν μέλος της μαφίας από το 1974

Με δικαστική βούλα η σχέση Μπερλουσκόνι-Μαφίας. Ποιο ήταν το παρατσούκλι του και ποιος ο σύνδεσμός του
Αίσθηση προκάλεσε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ρώμης, οι δικαστές του οποίου αποφάνθηκαν ότι ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Silvio Berlusconi, "έχτισε" την περιουσία του με τη βοήθεια της Μαφίας και με την στήριξή της μπήκε στην πολιτική.
Ο 77χρονος πολιτικός, ο οποίος διετέλεσε τρεις φορές πρωθυπουργός είχε το παρατσούκλι Teflon Don και συνεργάστηκε με την σικελική μαφία Cosa Nostra. Σύμφωνα με την independent συνδέσμος του ήταν ο πρώην γερουσιαστής Marcello Dell'Utri.
Έως τώρα ο Berlusconi αρνείται, κατηγορηματικά τις  φήμες ότι η Μαφία χρηματοδοτούσε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στις κατασκευές και τα ΜΜΕ από την αρχή τους, στις δεκαετίες του '70 και του '80.
Παρά ταύτα τώρα το Ανώτατο Δικαστήριο δέχτηκε τον ισχυρισμό του εισαγγελέα  Galasso ότι "για 18 χρόνια από το 1974 ως το 1992, ο Marcello Dell'Utri ήταν ο εγγυητής της συμφωνίας του Μπερλουσκόνι με την Cosa Nostra".
Με την απόφαση επικυρώνεται η ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον Marcello Dell'Utri τον περασμένο Μάρτιο.
"Πρόκειται για διαρκές έγκλημα" ανέφερε ο εισαγγελέας, τονίζοντας παράλληλα πως η συμφωνία μεταξύ του Μπερλουσκόνι και της εγκληματικής οργάνωσης έκλεισε το 1974 και εφαρμόστηκε με "εθελοντικό τρόπο και με επίγνωση".
Μετά την απόφαση ο Giuseppe Di Peri, δικηγόρος του Dell'Utri δήλωσε ότι ο πελάτης του θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.
Για άλλη μια φορά ο Berlusconi επιτέθηκε στους δικαστές."Οι αποφάσεις αντικατοπτρίζουν αυτά που προσπαθεί να μου κάνει η Αριστερά από το 1994" σημείωσε.
Σύμφωνα με τους ιταλούς ανώτατους δικαστές ο στενός αυτός φίλος και συνεργάτης του Silvio Berlusconi "είχε αδιάκοπες επαφές με την Cosa Nostra από το 1974 μέχρι το 1992".
Ο Marcello Dell'Utri συνελήφθη στις 12 του περασμένου Απριλίου στην Βηρυτό, σε πολυτελές ξενοδοχείο. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας του Λιβάνου, όπου παραμένει υπό την συνεχή επιτήρηση αστυνομικών.
Πήγη:independent
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: