Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Διάρρηξη σε φωριαμό με στοιχεία για ΜΚΟ...


Διάρρηξη σε φωριαμό με στοιχεία για ΜΚΟ
Διάρρηξη έγινε την Παρασκευή 2 Μαΐου σε φωριαμό στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών, όπου φυλάσσονται τα αρχεία των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, όπως...
γράφει σήμερα το «Έθνος» στη στήλη «Γραφικότητες».

Η διάρρηξη δεν φαίνεται να είναι τυχαία, σημειώνει η εφημερίδα, καθώς εκκρεμεί η έκδοση των πορισμάτων που θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα και το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντί να διαταχθεί επίσημη ΕΔΕ για να διαπιστωθεί αν αφαιρέθηκαν έγγραφα και από ποιους φακέλους, τελικά υπήρξε μόνο και υπηρεσιακή αναφορά του αρχειοφύλακα που αναφέρει την «παραβίαση της κλειδαριάς» με τη διευκρίνιση ότι «προς το παρόν δεν διαπιστώθηκε αφαίρεση εγγράφων».

Η εφημερίδα σημειώνει πως στο υπουργείο Εξωτερικών έχει ετοιμαστεί και προωθηθεί για υπογραφή από τον υφυπουργό Ά. Γεροντόπουλο απόφαση για την εξόφληση δέκα προγραμμάτων ΜΚΟ, ύψους σχεδόν 400.000 ευρώ. Η προεκλογική περίοδος δεν είναι πλέον κατάλληλη για τέτοιες αποφάσεις καθώς τα προγράμματα αφορούν μεν και μεγάλες ΜΚΟ, ωστόσο αρκετές από τις συγκεκριμένες έχουν άλλα προγράμματα σε εκκρεμότητα, για τα οποία μάλιστα θα υποχρεωθούν πιθανότατα να επιστρέψουν χρήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: