Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Κύπελλο Ελλάδος Ντέρμπι από τα παλιά στο Φάληρο


Σούπερ ντέρμπι απόψε για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ στις 19:30 (ΟΤΕ TV).
olibiakosaek
Το σούπερ ντέρμπι για τα προημιτελικά ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στο γήπεδο Καραϊσκάκη (19:30) ξεχωρίζει από το πρόγραμμα του Κυπέλλου. Οι δύο ομάδες κοντράρονται, στο πρώτο ματς, με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα που θα τους δώσει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς με στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.
Εξάλλου, οποια ομάδα από τις δύο περάσει θα έχει και ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκαν πρόωρα από τη διοργάνωση.
Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ήταν τη σεζόν 2012-13, την τελευταία της ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει και στα δύο ματς, σε ΟΑΚΑ και Καραΐσκάκη. Στον πρώτο γύρο ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ είχε επικρατήσει 4-0 με πρωταγωνιστή τον Κώστα Μήτρογλου, ενώ στον δεύτερο γύρο στο Φάληρο οι Πειραιώτες νίκησαν 3-0 με MVP και σκόρερ τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Μάλιστα, με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός κατέκτησε και μαθηματικά το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως από τις δύο ομάδες, μόλις 6 παίκτες έχουν παίξει σε ντέρμπι. Από την ΑΕΚ μόλις ένας, ο Νίκος Γεωργέας, ενώ από τον Ολυμπιακό πέντε: ο Μήτρογλου, ο Σιόβας, ο Μέγκιερι, ο Φουστέρ και ο Μανιάτης.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Περέιρα έκανε ένα μίνι ροτέισον αφήνοντας εκτός αποστολής τους Ρομπέρτο, Ομάρ, Ντοσεβί και Κασάμι, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Δέλλας δεν θα έχει τον Κολοβέτσιο, ενώ την Τρίτη έχασε με πρόβλημα στο γόνατο τον Ιβάν Μπρέσεβιτς.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: