Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Τσιπρας: «Η νέα κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις»..


Τσίπρας: Μόνιμη επιτροπής συνεργασίας με τον ΟΟΣΑ
- «Η Ευρώπη βολοδέρνει ανάμεσα στη Σκύλλα της ύφεσης και τη Χάρυβδη του αποπληθωρισμού»
-«Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ ήταν εργαλειοθήκη της προηγούμενης κυβέρνησης»
BINTEO...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

«Το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη. Η Ευρώπη προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση με τη συνταγή της λιτότητας. Αντί αν την επιλύσει τη βάθυνε περισσότερο υποθηκεύοντας...
την αναπτυξιακή προοπτική», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις κοινές του δηλώσεις με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία. 

Ο Τσίπρας γνωστοποίησε πως στη συνάντησή τους συμφωνήθηκε η συγκρότηση μιας μόνιμης επιτροπής συνεργασίας που θα ετοιμάσει ένα σύμφωνο για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Μίλησε παράλληλα για στενή συνεργασία και τη βοήθεια του ΟΟΣΑ για την εκπόνηση και εφαρμογή του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων. «Θα μεταβώ στο Παρίσι σύντομα για να επισημοποιήσω αυτή τη σχέση συνεργασίας», σημείωσε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε τον ΟΟΣΑ για τη βοήθειά του σε μια κρίσιμη στιγμή για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.
«Η Ευρώπη βολοδέρνει ανάμεσα στη Σκύλλα της ύφεσης και Χάρυβδη του αποπληθωρισμού», ειπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «οι υπερασπιστές της λιτότητας προσπαθούν να αποδώσουν την αποτυχία του μνημονίου στην απουσία μεταρρυθμίσεων, οι οποίες πράγματι δεν υπήρξαν διότι υπήρξαν απορρυθμισεις και προστασία συμφερόντων μιας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας». 

«Η νέα κυβέρνησης έχει δεσμευτεί να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα, που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εμείς δεν έχουμε εξαρτήσεις, δεσμεύσεις με το παρελθόν», υπογράμμισε και σημείωσε: «Θέλουμε να συνεργαστούμε πολύ στενά με τον ΟΟΣΑ για να εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που έχουν κοινωνικό πρόσημο. Συνεργασία όχι με βάση τη λεγόμενη εργαλειοθήκη, αλλά με βάση τη λαϊκή εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό, με βάση το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε».

Απαντώντας στη συνέχεια σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η λεγόμενη εργαλειοθήκη δεν ήταν πράγματι του ΟΟΣΑ αλλά της προηγούμενης κυβέρνησης. Σήμερα συζητάμε σε μια νέα βάση. Ο ΟΟΣΑ έρχεται με διάθεση όχι να υποδείξει αλλά να συνεργαστεί. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσουμε ότι η συνεργασία θα είναι εποικοδομητική διότι έχουμε κοινούς στόχους».

«Δεν έρχονται από το εξωτερικό να μας τα επιβάλλουν είναι δική μας απόφαση», σημείωσε ακόμη, ενώ ο  Γκουρία τονισε: «Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης».
Δειτε το βιντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: