Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Βουλή Σαμαράς: Δε θα αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια


Δεν θα επιτρέψουμε να τεθεί σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας, υπογράμμισε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς, ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
samaras
Ο κ. Σαμαράς, μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «Θα αναγνωρίζουμε τα όποια θετικά της Κυβέρνησης και δεν θα καταψηφίζουμε τα πάντα, αλλά ούτε να πάτε τη χώρα στα βράχια»
«Η εμμονή στο ψέμα δεν είναι αρετή» είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ για τη διαπραγμάτευση στο  Eurogroup είπε πως ελπίζει να βγουν από τη διαπραγμάτευση με ορθό παράστημα όπως έκαναν τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης σε αντίστοιχες συνθήκες.
Ο κ. Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής του όταν ήταν Πρωθυπουργός λέγοντας απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα: «Eσείς βρήκατε τη χώρα σε ανάκαμψη, όχι σε βαθιά ύφεση, όπως εμείς. Τα πλεονάσματα εμείς τα φτιάξαμε και εσείς τα βρήκατε».
«Νομίζετε ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι αδύνατη; Κάνετε λάθος. Βεβαίως νομικά δεν έχουν την δυνατότητα, αλλά μπορούν να σου ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις, να κλείσουν την ρευστότητα και φοβόμαστε ότι βλέπουμε τέτοιες πρακτικές», είπε επίσης, ενώ αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είπε:
«μην μας προκαλείτε, όπως νωρίτερα, για το ποιος στέκεται όρθιος. Επειδή ακούστηκαν πολλά για τις διαπραγματεύσεις και ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα διαπραγματεύεται όρθια, ένα έχω να πω: σας εύχομαι όταν μπαίνετε, και κυρίως όταν βγαίνετε, από το Eurogroup να είσαστε όρθιος».
Ακόμα υπογράμμισε:
«Τα πλεονάσματα εμείς τα φτιάξαμε και εσείς τα βρήκατε. Εάν εσείς στέκεστε είναι γιατί εμείς σας παραδώσαμε στέρεα θεμέλια. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι δεν είχατε κανένα πρόγραμμα, καμία επαφή με τη πραγματικότητα».
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: