Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις Ολοκληρώθηκε το έκτακτο Eurogroup - Λύση έως την 1η Μαρτίου θέλει το Βερολίνο- Βαρουφάκης: Καμία περίπτωση να βγει η Ελλάδα από το ευρώ


Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης το έκτακτο Eurogroup.
EuroAnkela
Η έναρξη του EUROGROUP,   έγινε στις  18:30 (ώρα Ελλάδος), παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Έντονες είναι οι πιέσεις από τους δανειστές για παράταση του τρέχοντος προγράμματος, με τη Γερμανία να ζητεί λύση έως την 1η Μαρτίου.
Μάρτιν Γιέγκερ: Τεχνικά αδύνατη μια συμφωνία στο αποψινό Eurogroup
Ως «τεχνικά αδύνατο» περιέγραψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό Eurogroup και επισήμανε ότι αν και ο χρόνος πιέζει, δεν είναι ανάγκη να υπάρξει κατάληξη σήμερα.
«Δεν περιμένω κανένα αποτέλεσμα σήμερα. Αλλά εξαρτάται από το τι θα μας πει ο κ.Βαρουφάκης» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.
«Θα είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τι σκοπεύει να κάνει εκτός προγράμματος» είπε ο Σόιμπλε.
«Υπάρχει ένα πρόγραμμα που πρέπει να ολοκληρωθεί. Η κάθε χώρα είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι επιθυμεί. Αλλά αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ολοκληρωθεί διαφορετικά δεν θα υπάρξει πρόγραμμα» είπε.
Ο Γερμανός υπουργός συνέχισε λέγοντας πως «το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να εκτελείται από την τρόικα, την οποία  απ’ ό,τι φαίνεται δεν μπορούμε να αποκαλούμε πλέον τρόικα».
Την πεποίθησή του ότι θα διεξαχθεί μια εποικοδομητική συνεδρίαση, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο. Όταν ρωτήθηκε από ξένους δημοσιογράφους αν υπάρχει περίπτωση να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο «σε καμία περίπτωση».
Εξάλλου, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι ήταν μια καλή συνάντηση, είναι μόνο η αρχή μιας διαδικασίας που θα πάρει χρόνο.
http://www.matrix24.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: