Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Συνοδεία του καθηγητή Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ Μαζί στις Βρυξέλλες Τσίπρας, Δραγασάκης και Βαρουφάκης


Μαζί στις Βρυξέλλες Τσίπρας, Δραγασάκης και Βαρουφάκης
Οι κ.κ. Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης και Γιάννης Δραγασάκης   (Φωτογραφία:  Intime )

Newsroom ΔΟΛ
Αθήνα
Αναχώρησε για τις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η κυβερνητική αποστολή με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και ο αμερικανός καθηγητής Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Αν και η Σύνοδος Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών είναι αύριο, Πέμπτη, ο  πρωθυπουργός μεταβαίνει μια ημέρα νωρίτερα στις Βρυξέλλες, προκειμένου να παρακολουθήσει επί βελγικού εδάφους τα τεκταινόμενα στο έκτακτο Eurogroup.

Μαζί του και ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος θα έχει επιτελικό ρόλο στις σημερινές διαπραγματεύσεις και ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό και στην αυριανή Σύνοδο.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης θα συνοδεύεται στο σημερινό έκτακτο Eurogroup από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργο Χουλιαράκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες ήδη από τη Δευτέρα.

Ο κ. Βαρουφάκης συνοδεύεται από τον άτυπο σύμβουλό του, αμερικανό καθηγητή Τζέιμς
Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος θα μεταβεί στις Βρυξέλλες με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Στη βελγική πρωτεύουσα βρίσκεται ήδη η ειδική σύμβουλος του υπουργού η γνωστή οικονομολόγος και πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Έλενα Παναρίτη.
Θανάσης Κουκάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: