Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Αναστασιάδης: Επιδίωξη μια Ε.Ε. που θα έχει στόχο πολιτικές ανάπτυξης...




Τη βαθύτατη ικανοποίησή του για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα «σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την Κυπριακή Δημοκρατία», εξέφρασε ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη δίωρη περίπου συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό. 
Ο  Αναστασιάδης ευχήθηκε...
επίσης κάθε επιτυχία στην αποστολή που ανέλαβε, συμπληρώνοντας πως «η επίσκεψή σας αποδεικνύει το γνωστό και ειλικρινές σας ενδιαφέρον προς τον κυπριακό ελληνισμό».

Ο κύπριος πρόεδρος έκανε λόγο για μια συνάντηση με ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο. «Να επιβεβαιώσουμε πως οι δύο κυβερνήσεις έχουν ως στόχο την επίλυση του Κυπριακού το συντομότερο», συμπλήρωσε

Συμφωνήσαμε σε θέματα συντονισμού των προσπαθειών για αντιμετώπιση των τελευταίων προκλήσεων της Τουρκίας στην ΑΟΖ προκειμένου να αρχίσει ουσιαστικός διάλογος, συνέχισε ο κ. Αναστασιάδης.

«Θέλουμε να πιστεύουμε πως τόσο οι Τουρκία όσο και οι Τουρκοκύπριοι συμπατριώτες μας θα συνειδητοποιήσουν πως ανάλογες κρίσεις δεν συμβάλλουν. Να επαναλάβω πως το αυτονόητο είναι πως οι υδατάνθρακες ανήκουν στο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι βεβαίως μετά τη λύση τα έσοδα από την εκμετάλλευση θα είναι προς όφελος του συνόλου των νόμιμων κατοίκων της Κύπρου», τόνισε.

Ο κ. Αναστασιάδης έκανε επίσης λόγο για την ανάγκη επιδίωξης μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών, που θα έχει ως στόχο πολιτικές ανάπτυξης. Πέρα από τις πολιτικές ανάπτυξης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των λαών, απαραίτητη είναι και η εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών πολιτικών και η καθιέρωση ενός συνεχούς διαλόγου, σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: