Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Κατάλαβε η κυβέρνηση τι είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας;



Η χθεσινή δήλωση του Μπαράκ Ομπάμα και η συνάντηση Σαπέν-Βαρουφάκη στο Παρίσι παρουσιάζονται από τα ελληνικά ΜΜΕ ως δυο θετικά γεγονότα υπέρ της στρατηγικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εύχομαι πράγματι να αποδειχθούν τέτοια.

Μόνο που δεν είμαι σίγουρος. Αν διαβάσετε με προσοχή το τι είπε ο υπουργός Οικονομικών Γαλλίας, θα παρατηρήσετε ότι μάλλον νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ να διατυπώσει άμεσα ρεαλιστικές προτάσεις, αφήνοντας τις εξαλλοσύνες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής δήλωσε:
- Οι επόμενες μέρες που έρχονται να είναι όσο το δυνατόν πιο ήρεμες, πιο νηφάλιες για να έχει η ελληνική κυβέρνηση το χρόνο να αναπνεύσει. Είναι το ελάχιστο που χρειάζεται. Είναι μόνο οκτώ ημερών κυβέρνηση. Χρειάζεται, λοιπόν, το χρόνο να προτείνει ορισμένα εργαλεία για να αντιμετωπίσει τις άμεσες ανάγκες των επόμενων ημερών και εβδομάδων για να οικοδομήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων τέτοιο που να μπορέσει μετά να το προτείνει στους Ευρωπαίους εταίρους για να συναφθεί ένα καινούργιο συμβόλαιο μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.
-Το ζήτημα του χρέους είναι μόνο ένα από τα ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν.

Συνοπτικά, ο «φίλος» Σαπέν είπε όχι στο κούρεμα, ναι σε νέο Μνημόνιο («συμβόλαιο») ενώ ουσιαστικά είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται ακόμα χρόνο για να προτείνει ένα τέτοιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που να μπορέσει να συζητηθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της χώρας. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν φαίνεται να είναι κάτι τέτοιο.

Πώς θα τα περάσει όλα αυτά από τη Βουλή ο Τσίπρας που ορκίζεται ότι δεν θα κάνει καμία κωλοτούμπα;
- See more at: http://www.parapolitiki.com/2015/02/katalavan-ti-tous-eipe-o-gallos-ypoik-stin-kyvernisi.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: