Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

«Καρότο και μαστίγιο» από το Βερολίνο...



Να μην παρεκκλίνει από το δρόμο των μνημονίων καλεί την Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και δηλώνει έτοιμος να συναντηθεί με τον έλληνα ομολογό του, Γιάνη Βαρουφάκη.

Το...
Βερολίνο εξακολουθεί να εμφανίζεται αδιάλλακτο τονίζοντας πως δεν θα αποδεχθεί οιεσδήποτε μονομερείς μεταβολές στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας. Τα παραπάνω ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Θέλουμε η Ελλάδα να συνεχίσει αυτό τον επιτυχημένο δρόμο για το συμφέρον της Ελλάδας και των Ελλήνων, αλλά δεν θα αποδεχθούμε μονομερείς αλλαγές στο πρόγραμμα», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Reuters Eurozone Summit.

Ευπρόσδεκτος στο Βερολίνο ο Αλ. Τσίπρας

Νωρίτερα, η Κριστίν Βιρτς, εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, είχε δηλώσει κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας είναι ευπρόσδεκτος στο Βερολίνο.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο» συνάντησης αυτήν τη στιγμή, τόνισε ωστόσο η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διατυπωθεί αίτημα εκ μέρους του πρωθυπουργού της Ελλάδας να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα.

«Το Βερολίνο επιθυμεί να έχει μία καλή και φιλική επαφή με την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας ότι κατά την προσεχή ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, είναι βέβαιο ότι θα δοθεί η δυνατότητα μίας συνάντησης ανάμεσα στους δύο αρχηγούς κυβερνήσεων.

«Η θέση της γερμανικής κυβέρνησης είναι να περιμένει να δει ποιες είναι οι ιδέες της νέας ελληνικής κυβέρνησης», διευκρίνισε η Κριστίν Βιρτς.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: